Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Svensk EU-parlamentariker i spidsen for nyt EU initiativ til støtte for Abraham-aftalerne

Før Abaraham-aftalerne mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020, havde det været utænkeligt at se israelske og emiratiske flag side om side. På billedet ses flagene veje sammen i Israel, 17. august 2020. (Foto: Eitan Elhadez-Barak/TPS)
David Lega: - Jeg ser et kæmpe potentiale i Abaraham-aftalerne for Mellemøstens fremtid.

EU-Parlamentet har lanceret et nyt initiativ til støtte for de historiske Abraham-aftaler mellem Israel og den arabiske verden, skriver European Coalition for Israel (ECI).

I 2020 indgik Israel Abraham-aftalerne med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko. Håbet er at kunne udvide aftalerne med flere arabiske lande.

Den glædelige nyhed kom fra EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola under officiel uafhængighedsdagsreception i Bruxelles for Israel.

ECI fortæller at de under en telefonsamtale i går med formanden for det nye netværk, den svenske EU-parlamentariker og Israel-ven David Lega, hørte om det store potentiale i Abraham-aftalerne for Mellemøsten som region.

David Lega fortæller – Da traktaten om oprettelsen af Kul- og Stålfællesskabet blev underskrevet af Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Luxembourg og Holland i 1952, stod det ikke klart for alle, at traktaten ville danne grundlag for det langvarige fredsprojekt, der senere skulle blive EU. Jeg tror på, at Abraham-aftalerne har samme potentiale til at kunne transformere Mellemøsten.

“Expanding the Circle of Peace” var temaet for ECI’s 20-års jubilæumssymposium i EU-Parlamentet tilbage i marts, hvor EU-parlamentariker David Lega var en af hovedtalerne sammen med det nye netværks medformand EU-parlamentariker Nicola Beer og næstformand EU-parlamentariker Bert-Jan Ruissen. Under konferencen opfordrede Lega EU til at underskrive Abraham-aftalerne som en symbolsk gestus for at vise deres støtte. Det er et det nye netværks fem mål for at fremme forståelsen af, hvor vigtige Abraham-aftalerne er. Et andet mål er, at reagere på EU-forslag, at rapporter, formulere egne forslag- og politiske initiativer samt at samarbejde med lignende parlamentariske netværk i verden.

Netværket har også fokus på, at Abraham-aftalerne er baseret på gensidig forståelse, sameksistens og respekt for menneskelig værdighed og frihed – især religionsfrihed.

ECI slutter således: – Hvis samarbejde kunne bringe fred til Europa, er det også muligt i Mellemøsten!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem