IDF har skudt drone ned efter den fløj ind i Israel fra Gaza

Ifølge IDF kom ingen til skade efter dronen fløj ind i Israel fra Gaza. Israel er bekymret for, at droneangreb bliver den nye trussel mod IDF tropper langs grænsen til Gaza.

Droner med eksplosiver er den nye trussel mod Israels sydlige og nordlige grænse. (Illustrationsfoto: Getting above the crop canopy with a UAV. (Texas A&M AgriLife photo by Kay Ledbetter)

Torsdag skød IDF en ubemandet drone ned, efter den var fløjet ind i israelsk territorium nær grænsen til Gaza, skriver Yediot Ahronoth.

IDF’s talsmand har bekræftet hændelsen og sagde, at der ikke er tilskadekommende.

IDF har sendt dronen til yderligere undersøgelse.

Det er ikke den første drone, IDF har skudt ned efter den er fløjet ind i israelsk territorium fra Gaza. Det har ført til en stigende bekymring for, at droneangreb bliver den nye trussel fra den Hamas-styrede enklave.

For en måned siden forsøgte en terrorcelle at angribe en IDF patrulje nær Gaza-grænsen med en eksplosionsanordning monteret på en drone. Heller ikke her var der tilskadekommende, men et militært køretøj blev ramt.

IDF’s talsmand udtalte herefter, at det israelske luftvåben angreb terrorcellen, som havde sendt dronen fra den sydlige del af Gazastriben.

Tidligere på ugen blev en IDF-drone, der opererer over Gaza, skudt ned nær den sydlige by Rafah.

IDF sagde, at hændelsen var under efterforskning, men at intet tydede på, at der var tale om en efterretningslækage.

Tidligere artikelFatah-leder opildner palæstinensere til vold og had
Næste artikelJerusalem er skræmt over Moskvas stigende kontrol i Mellemøsten
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.