Drone fløj ind i israelsk luftrum – udtaler IDF-talsmand

Hizbollah har styrket sin tilstedeværelse i det sydlige Libanon ved at forbedre sin offensive terrorinfrastruktur, men israelsk militærkommandør advarer Libanon om at ethvert angreb vil få konsekvenser for dem.

Grænsehegnet mellem Israel og Libanon (Foto: Greatest Paka Photography, flickr.com)
Støtter du det jødiske folks ret til et nationalt hjemland? Klik her for at blive medlem af MIFF fra kun kr. 3, - om ugen

En drone, som ifølge det israelske militær tilhører den libanonbaserede Hizbollah-terrorgruppe, krydsede israelsk luftrum for derefter at vende tilbage over grænsen, skriver den israelske avis Yediot Ahronoth.

IDF-talsmandens enhed udtalte, at dronen iagttog israelske troppebevægelser.

Hændelsen fandt sted henover middag, onsdag d. 12 juni, da et ubemandet køretøj krydsede den vestlige del af Israel-Libanon grænsen, og IDF-talsmandens enhed rapporterede, at begivenheden blev undersøgt ved hjælp af israelske overvågningsoplysninger.

Israels fly blev sendt til området for at følge droneflyvningen, selv om den ikke blev skudt ned.

I en ceremoni tirsdag, hvor Libanon-krigen i 2006 blev markeret, sagde militærchefen for den nordlige kommando, Lt. Gen. Amir Baram, at
Hassan Nasrallah, som er leder af den iransk-støttede terrorgruppe Hizbollah lod til at være under et utroligt press ved sin seneste offentlige deltagelse og tilføjede, at Libanon kunne betale dyrt i den næste krig.

Baram fortalte familierne til faldne IDF-soldater dræbt under anden Libanon-krig, at Nasrallahs loyalitet ligger hos Iran – ikke hos Libanon.

Han tilføjede, at Israel aldrig vil tillade Hizbollah at bygge infrastruktur til terrorangreb på israelere fra det sydlige Libanon, herunder missilstartkapaciteter, der strider mod FN-resolutioner eller truer Israel med krigere, der er uddannet i offensive operationer.