Drone fløj ind i israelsk luftrum – udtaler IDF-talsmand

Hizbollah har styrket sin tilstedeværelse i det sydlige Libanon ved at forbedre sin offensive terrorinfrastruktur, men israelsk militærkommandør advarer Libanon om at ethvert angreb vil få konsekvenser for dem.
Grænsehegnet mellem Israel og Libanon (Foto: Greatest Paka Photography, flickr.com)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En drone, som ifølge det israelske militær tilhører den libanonbaserede Hizbollah-terrorgruppe, krydsede israelsk luftrum for derefter at vende tilbage over grænsen, skriver den israelske avis Yediot Ahronoth.

IDF-talsmandens enhed udtalte, at dronen iagttog israelske troppebevægelser.

Hændelsen fandt sted henover middag, onsdag d. 12 juni, da et ubemandet køretøj krydsede den vestlige del af Israel-Libanon grænsen, og IDF-talsmandens enhed rapporterede, at begivenheden blev undersøgt ved hjælp af israelske overvågningsoplysninger.

Israels fly blev sendt til området for at følge droneflyvningen, selv om den ikke blev skudt ned.

I en ceremoni tirsdag, hvor Libanon-krigen i 2006 blev markeret, sagde militærchefen for den nordlige kommando, Lt. Gen. Amir Baram, at
Hassan Nasrallah, som er leder af den iransk-støttede terrorgruppe Hizbollah lod til at være under et utroligt press ved sin seneste offentlige deltagelse og tilføjede, at Libanon kunne betale dyrt i den næste krig.

Baram fortalte familierne til faldne IDF-soldater dræbt under anden Libanon-krig, at Nasrallahs loyalitet ligger hos Iran – ikke hos Libanon.

Han tilføjede, at Israel aldrig vil tillade Hizbollah at bygge infrastruktur til terrorangreb på israelere fra det sydlige Libanon, herunder missilstartkapaciteter, der strider mod FN-resolutioner eller truer Israel med krigere, der er uddannet i offensive operationer.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDa Begin tog Carter i skole om bosættelser
Næste artikelArabiske lande trodser palæstinenserne
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise