Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Israel nærmer sig fire nye fredsaftaler

Israels premierminister Benjamin Netanyahu siger flere lande vil normalisere forholdet med Israel. (Foto: Kobi Gideon)
Premierminister Benjamin Netanyahu siger flere fredsaftaler er på vej.

Israel er i færd med at indgå fred med fire nye lande i regionen, siger Israels premierminister Benjamin Netanyahu. Sidste år normaliserede Israel forholdet med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i Abrahamaftalerne – læs mere om aftalerne HER. Nu ser det ud til at flere lande er på vej.

– Jeg har skaffet fire fredsaftaler og der er fire nye på vej. Jeg diskuterede en af dem i går, siger Netanyahu i et interview med avisen Yediot Ahronot. Han siger en af «lederne i regionen» for nylig talte de i telefon sammen i 45 minutter.

Efter Abrahamaftalerne, tyder mere på at flere lande, herunder Republikken Niger, Mauretanien og Indonesien. Sistnævnte har den største muslimske befolkning i verden.

De seneste år er båndene mellem Israel og Saudi-Arabien også blevet tættere. Netanyahu mødte den saudiarabiske kronprins Mohammed bin Salman i november – læs mere om mødet HER. Det var det først kendte højtstående møde mellem en israelsk og en saudiarabisk leder. De skulle angiveligt også holde møder i forrige uge i Abu Dhabi i Emiraterne, men Netanyahus rejse til Emiraterne ble aflyst efter Jordan ikke gav Netanyahus fly tilladelse til at flyve over jordansk luftrum.

I september sidste år bragte MIFF Mads Fugledes kommentarer på Abrahamaftalerne – klik HER for at læse mere: – Abrahamaftalerne er den bedste nyhed fra regionen i flere generationer. – Mellemøsten er traditionelt set ikke en del af verden, der særlig ofte er ophav til gode nyheder. Denne aftale er den bedste nyhed fra regionen i flere generationer. Skulle man tro. Men sådan så man ikke på det hos hverken CNN eller Politiken, for bare at nævne to. Her kunne man berette, at aftalen var meget ligegyldig og en måde, hvorpå man lod, som om konflikten var slut. Ritzaus telegram handlede også mere om, hvordan fredsaftalen var en art hån mod palæstinenserne, skriver Mads Fuglede fra partiet Venstre.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem