Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel og Emiraterne vil tjene på fred

En israelsk delegation i møde med emiratiske kollegaer i Abu Dhabi i ultimo ​​august. Der blev de enige om at samarbejde på en række områder. Det forventes, at samhandelen mellem landene om få år vil være flere mia. værd. (Foto: GPO)
Forventer handel på op mod 4 mia. dollars årligt.

Den årlige handel mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater forventes at blive op mod 4 mia. dollars årligt, skriver avisen Jerusalem Post.

Israel og Emiraterne meddelte 13. august at de ville normalisere forholdet mellem dem, i en aftale som blev mæglet på plads ved hjælp af Trump-administrationen. Læs MIFF’s artikler om aftalen her. Læs også MIFF’s artikel om at USA’s præsident Donald Trump er blevet nomineret til Nobels fredspris her.

Emiraterne har efter bekendtgørelsen fjernet sin økonomiske boykot af Israel – læs MIFF’s artikel om det her. Nu skal de to lande arbejde på at samarbejde inden for felter som sikkerhed, energi, medicin, turisme, teknologi og økonomiske investeringer.

En række israelske og emiratiske virksomheder har siden normaliseringen blev meddelt, signeret handelsaftaler. I løbet af nogle år forventes det at handlen mellem landene vil løbe op i mange mia. kroner.

– Inden for tre til fire år vil handelen mellem Israel og De forenede Arabiske Emirater nå op på 4 mia. dollars, siger Israels efteretningsminister Eli Cohen.

En talsperson for Cohen udtaler at der er tale om et årligt beløb og at det inkluderer forsvarshandel. Det israelske flyselskab Israir siger de har reserveret slots [landingsrettigheder] for kommercielle flyvninger mellem Tel Aviv og Emiraterne. Det gør de for at være forberedt på potentiel turisme.

Også andre flyselskaber har varslet at de vil flyve mellem de to lande. I løbet af september vil lederne af Israels to største banker rejse til Emiraterne. Det bliver det første møde af den type siden landene normaliserede forholdet.

15. september signeres den officielle fredsaftale i Det hvide hus.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem