Israel og Emiraterne vil tjene på fred

Forventer handel på op mod 4 mia. dollars årligt.

En israelsk delegation i møde med emiratiske kollegaer i Abu Dhabi i ultimo ​​august. Der blev de enige om at samarbejde på en række områder. Det forventes, at samhandelen mellem landene om få år vil være flere mia. værd. (Foto: GPO)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den årlige handel mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater forventes at blive op mod 4 mia. dollars årligt, skriver avisen Jerusalem Post.

Israel og Emiraterne meddelte 13. august at de ville normalisere forholdet mellem dem, i en aftale som blev mæglet på plads ved hjælp af Trump-administrationen. Læs MIFF’s artikler om aftalen her. Læs også MIFF’s artikel om at USA’s præsident Donald Trump er blevet nomineret til Nobels fredspris her.

Emiraterne har efter bekendtgørelsen fjernet sin økonomiske boykot af Israel – læs MIFF’s artikel om det her. Nu skal de to lande arbejde på at samarbejde inden for felter som sikkerhed, energi, medicin, turisme, teknologi og økonomiske investeringer.

En række israelske og emiratiske virksomheder har siden normaliseringen blev meddelt, signeret handelsaftaler. I løbet af nogle år forventes det at handlen mellem landene vil løbe op i mange mia. kroner.

– Inden for tre til fire år vil handelen mellem Israel og De forenede Arabiske Emirater nå op på 4 mia. dollars, siger Israels efteretningsminister Eli Cohen.

En talsperson for Cohen udtaler at der er tale om et årligt beløb og at det inkluderer forsvarshandel. Det israelske flyselskab Israir siger de har reserveret slots [landingsrettigheder] for kommercielle flyvninger mellem Tel Aviv og Emiraterne. Det gør de for at være forberedt på potentiel turisme.

Også andre flyselskaber har varslet at de vil flyve mellem de to lande. I løbet af september vil lederne af Israels to største banker rejse til Emiraterne. Det bliver det første møde af den type siden landene normaliserede forholdet.

15. september signeres den officielle fredsaftale i Det hvide hus.

Tidligere artikelZoom-møde med professor Efraim Inbar: Erdogans ambitioner – fra Middelhavet til Golfen
Næste artikelStort politisk nederlag for palæstinenserne
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.