Donald Trump nomineret til Nobels fredspris

USA’s præsident er blevet nomineret for sit arbejde med fredsaftalen mellem Israel og Emiraterne.

USAs præsident Donald Trump er nomineret til Nobels fredspris for sit arbejde med fredsaftalen mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater. (Foto: Det hvide hus/Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den norske politiker Christian Tybring-Gjedde fra Fremskrittspartiet har nomineret USA’s præsident Donald Trump til Nobels fredspris. Årsagen er Trump-administrationens arbejde med fredsaftalen mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater. Læs MIFF’s artikler om aftalen her.

Den 13. august bekendtgjorde Trump den historiske fredsaftale, hvor Emiraterne blev det tredje arabiske land efter Egypten og Jordan til at etablere fulde diplomatiske forbindelser med Israel.

Aftalen mellem de to lande kan være startskuddet på en helt ny æra i Mellemøsten. Det antydes at flere arabiske lande vil følge i Emiraternes fodspor og normalisere deres forhold med Israel.

Det har Tybring-Gjedde også påpeget overfor Nobelkomiteen:

– Siden det forventes at andre lande i Mellemøsten vil følge efter De Forenede Arabiske Emirater, kan aftalen være en «game changer» som vil gøre Mellemøsten til en region med samarbejde og velstand, skriver Tybring-Gjedde.

– Det er både muligt og logisk alle 22 arabiske lande vil anerkende Israel, sagde USA’s særlige rådgiver Jared Kushner for nylig – læs MIFF’s artikel om det her. Kushner mener desuden at de lande som er imod en normalisering af forholdet mellem Israel og arabiske lande vil blive isoleret.

Tybring-Gjedde har tidligere nomineret Trump til fredsprisen. Det var efter det historiske topmøde mellem Trump og Nord-Koreas diktator Kim Jung-Un.

Mener du også Trump fortjener fredsprisen? – Skriv din mening i kommentarfeltet.

Tidligere artikelKræver undskyldning fra palæstinenserne
Næste artikelEldad Beck: – Vi bør behandle EU som de behandler os
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.