Search
USAs præsident Donald Trump er nomineret til Nobels fredspris for sit arbejde med fredsaftalen mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater. (Foto: Det hvide hus/Flickr)

Donald Trump nomineret til Nobels fredspris

USA's præsident er blevet nomineret for sit arbejde med fredsaftalen mellem Israel og Emiraterne.

Den norske politiker Christian Tybring-Gjedde fra Fremskrittspartiet har nomineret USA’s præsident Donald Trump til Nobels fredspris. Årsagen er Trump-administrationens arbejde med fredsaftalen mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater. Læs MIFF’s artikler om aftalen her.

Den 13. august bekendtgjorde Trump den historiske fredsaftale, hvor Emiraterne blev det tredje arabiske land efter Egypten og Jordan til at etablere fulde diplomatiske forbindelser med Israel.

Aftalen mellem de to lande kan være startskuddet på en helt ny æra i Mellemøsten. Det antydes at flere arabiske lande vil følge i Emiraternes fodspor og normalisere deres forhold med Israel.

Det har Tybring-Gjedde også påpeget overfor Nobelkomiteen:

– Siden det forventes at andre lande i Mellemøsten vil følge efter De Forenede Arabiske Emirater, kan aftalen være en «game changer» som vil gøre Mellemøsten til en region med samarbejde og velstand, skriver Tybring-Gjedde.

– Det er både muligt og logisk alle 22 arabiske lande vil anerkende Israel, sagde USA’s særlige rådgiver Jared Kushner for nylig – læs MIFF’s artikel om det her. Kushner mener desuden at de lande som er imod en normalisering af forholdet mellem Israel og arabiske lande vil blive isoleret.

Tybring-Gjedde har tidligere nomineret Trump til fredsprisen. Det var efter det historiske topmøde mellem Trump og Nord-Koreas diktator Kim Jung-Un.

Mener du også Trump fortjener fredsprisen? – Skriv din mening i kommentarfeltet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp