Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Det er både muligt og logisk alle 22 arabiske lande vil anerkende Israel

Historisk landing i Abu Dhabi i Emiraterne 31. august 2020 med israelsk/amerikansk delegation. (Foto: U.S. Embassy Jerusalem, flickr)
USA's særlige rådgiver Jared Kushner mener regionens modstandere af normalisering med Israel vil blive mere og mere isoleret over tid.

USA’s særlige rådgiver Jared Kushner mener alle arabiske lande efterhånden vil følge i De Forenede Arabiske Emiraters fodspor og normalisere deres forbindelser med Israel. Kushner mener det vil isolere det “larmende mindretal” i regionen som er imod normalisering med Israel, skriver avisen Times of Israel.

Det emiratiske WAM-nyhedsbureau har interviewet Kushner, her blev han blandt andet spurgt, om han tror at alle 22 arabiske stater på et tidspunkt vil anerkende Israel?

– Ja, jeg mener det er logisk for dem at gøre det, og jeg tror, det er det rigtige at gøre over tid. Jeg tror, at der takket være den emiratiske ledelse vil der være en meget større koalition. [Der vil være] det, jeg kalder for et ‘larmende flertal’ som vil gå ind for normalisering. Jeg tror, at det larmende mindretal som vil være imod normalisering, vil blive mere og mere isoleret i regionen, sagde Kushner.

Kushner mener at endnu et arabisk land inden for få måneder kan være på vej til at etablere diplomatiske forbindelse med Israel.

– Lad os håbe, det vil ske inden for nogle måneder. Alt kan ske, men virkeligheden er, at mange mennesker er misundelige over det skridt som Emiraterne har taget, sagde Kushner.

– Vi løser ikke problemer ved ikke at tale sammen. Så normalisering af forbindelser, tillade forbindelser mellem mennesker og forretningsforbindelser vil kun styrke og stabilisere Mellemøsten, tilføjede Kushner.

Oman, Bahrain, Marokko og Saudi-Arabien er blandt de lande, som Israel og USA håber kunne følge i Emiraternes fodspor og skabe diplomatiske forbindelser med den jødiske stat.

Kushner sagde også, at spørgsmålet om israelsk indførelse af suverænitet over dele af Vestbredden vil blive rejst igen “i fremtiden”, men “ikke i den nærmeste fremtid” sagde Kushner uden at komme nærmere ind på en tidsramme.

Israel suspenderede sin plan om indførelse af suverænitet over dele af Vestbredden til gengæld for normalisering med Emiraterne. Ifølge emiratiske embedsmænd var Israels planer om suverænitet taget af bordet. Ifølge premierminister Benjamin Netanyahu er planen ikke taget af bordet.

Ifølge en højtstående emiratisk embedsmand, har hans regering modtaget “forsikringer” om, at Israel ikke vil gå videre med sin plan om at indføre suverænitet over bosættelser i Jordandalen og Vestbredden.

– Vi kan ikke spekulere i fremtidige israelske handlinger. Vi har fået forsikringer gennem USA og vores trilaterale dialog, sagde Jamal al-Musharakh som er direktør for det emiratiske udenrigsministeriums politikplanlægningsafdeling til israelske journalister i Abu Dhabi.

Den 13. august meddelte Israel og Emiraterne at de ville etablerede fulde diplomatiske forbindelser. Emiraterne er blot det tredje arabiske land, der accepterer officielle forbindelser med Israel efter Egypten og Jordan. Israelske og amerikanske embedsmænd har udtrykt håb om, at andre arabiske golfstater snart vil følge trop med forhold baseret på gensidige kommercielle og sikkerhedsmæssige interesser og frygt for deres fælles fjende, Iran. Læs MIFF’s artikler om Israel og Emiraterne her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem