Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Uvist hvornår Trumps fredsplan kommer

USAs præsident Donald Trump vil snart komme med sin fredsplan for Mellemøsten. (Foto: Isac Nóbrega/PR, flickr.com)
Trump-administrationen håber på at få palæstinenserne tilbage til forhandlingsbordet.

Den amerikanske præsident Donald Trump har ikke besluttet, om hans fredsplan for Mellemøsten skal lanceres før eller efter det israelske valg til september, skriver Jerusalem Post. USAs særlige udsending Jason Greenblatt siger, at de også håber at skabe et samarbejde med de palæstinensiske selvstyre myndigheder, som hidtil har boykottet samtaler med den amerikanske regering.

Det er Greenblatt, som sammen med Trumps svigersøn Jared Kushner har arbejdet mest sammen om fredsplanen de sidste to år. Han siger, at USA ikke ønsker at erstatte de palæstinensiske selvstyremyndigheder, som i dag regererer Vestbredden. Men han signalerer, at USA ikke ønsker en aftale med terrorgruppen Hamas, som i dag kontrollerer Gazastriben.

-Vi leder ikke efter en regimeskift. Præsident Abbas er leder af palæstinensere, så vi håber, at han til sidst kommer til forhandlingsbordet. Vi ønsker at fortsætte engagementet eller skabe et nyt engagement med de palæstinensiske myndigheder, siger Greenblatt.

USAs særlige udsending mener, at den israelsk-palæstinensiske konflikt ikke kan løses, uden at de to sider sidder ned og taler direkte med hinanden.

Konflikten kan kun løses gennem direkte forhandlinger mellem parterne. Det er ikke USA, EU eller FN, der kan beslutte, hvordan vi skal løse konflikten, siger Greenblatt.

I juni blev der afholdt en økonomisk konference i Bahrain i forbindelse med fredsplanen. Det blev anført, at planen vil omfatte en støttepakke på mere end 50 milliarder dollars til palæstinenserne. Det vil hjælpe med at skabe en million jobs i de palæstinensiske områder. Selvom der er kommet meget information om aftalens økonomiske aspekter, har der hidtil kun været meget lidt information om de politiske løsninger i “århundredesaftalen“.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem