Uvist hvornår Trumps fredsplan kommer

USAs præsident Donald Trump vil snart komme med sin fredsplan for Mellemøsten. (Foto: Isac Nóbrega/PR, flickr.com)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den amerikanske præsident Donald Trump har ikke besluttet, om hans fredsplan for Mellemøsten skal lanceres før eller efter det israelske valg til september, skriver Jerusalem Post. USAs særlige udsending Jason Greenblatt siger, at de også håber at skabe et samarbejde med de palæstinensiske selvstyre myndigheder, som hidtil har boykottet samtaler med den amerikanske regering.

Det er Greenblatt, som sammen med Trumps svigersøn Jared Kushner har arbejdet mest sammen om fredsplanen de sidste to år. Han siger, at USA ikke ønsker at erstatte de palæstinensiske selvstyremyndigheder, som i dag regererer Vestbredden. Men han signalerer, at USA ikke ønsker en aftale med terrorgruppen Hamas, som i dag kontrollerer Gazastriben.

-Vi leder ikke efter en regimeskift. Præsident Abbas er leder af palæstinensere, så vi håber, at han til sidst kommer til forhandlingsbordet. Vi ønsker at fortsætte engagementet eller skabe et nyt engagement med de palæstinensiske myndigheder, siger Greenblatt.

USAs særlige udsending mener, at den israelsk-palæstinensiske konflikt ikke kan løses, uden at de to sider sidder ned og taler direkte med hinanden.

Konflikten kan kun løses gennem direkte forhandlinger mellem parterne. Det er ikke USA, EU eller FN, der kan beslutte, hvordan vi skal løse konflikten, siger Greenblatt.

I juni blev der afholdt en økonomisk konference i Bahrain i forbindelse med fredsplanen. Det blev anført, at planen vil omfatte en støttepakke på mere end 50 milliarder dollars til palæstinenserne. Det vil hjælpe med at skabe en million jobs i de palæstinensiske områder. Selvom der er kommet meget information om aftalens økonomiske aspekter, har der hidtil kun været meget lidt information om de politiske løsninger i “århundredesaftalen“.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)