Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kushner i Bahrain: Kritik af vores plan vil ikke hjælpe palæstinenserne

Jared Kushner hilser på Iraks forsvarsminister Erfan al-Hiyal i Bagdad i april 2017. (Foto: Dominique A. Pineiro, Flickr.com)
"Når folk kritiserer, er spørgsmålet, jeg vil stille dem: hvilke ideer vil du lægge frem?" sagde Kushner til journalister.

Manama, Bahrain – Det er let at kritisere, og meget vanskeligere at sige, hvad du er enig i, og herefter specificere det, sagde præsident Trumps senior rådgiver Jared Kushner til sine kritikere onsdag efter workshoppen “Peace to Prosperity” afholdt i Manama, skriver Jerusalem Post.

“Det er let at kritisere, men det vil ikke hjælpe palæstinenserne, og det vil ikke hjælpe regionen,” sagde Kushner. “vi har forsøgt at gøre noget i forsøget på at løse den svære opgave. Og vi har fremlagt 140 sider med planens detaljer.”

Kushner sagde, at i politik er det ikke populært at fremlægge detaljer, fordi detaljer fremmer kritik: “Vi søger faktisk konstruktiv feedback, så vi kan justerer planen og komme videre.”

Kushner sagde, at administrationen ikke ønsker at “straffe” den palæstinensiske ledelse for at boykotte konferencen.

“Det handler ikke om at straffe palæstinenserne på den ene eller anden måde. Vi forsøger at hjælpe palæstinenserne,” sagde han.

Han tilføjede, at meget af kritikken er kommet fra dem, som har været involveret i meget lang tid og de “kan let blive irriterede”, når tingene ikke går som de vil have.

“Fortidens løsningsforsøg har ikke fungeret, og vi skal fortsætte med at gøre det på en måde, som giver en logisk ramme,” tilføjede han. Palæstinenserne, sagde han “har ikke en god historik når det kommer til at få gennemført en aftale.”

Kushner sagde, at konferencen var blevet planlagt specielt til finansministrene – finansministrene fra Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Qatar deltog – frem for udenrigsministrene, fordi de “traditionelle politiske profiler” “sidder fast” i problemstillingen og de lader ikke til at være i stand til at komme videre.

Han sagde, at dem som udarbejdede administrationens økonomiske plan “ikke ved, hvad der står i den politiske plan”, som vil blive udarbejdet på en endnu ikke fastlagt dato.

“Vi kommer til den politiske plan, når vi er klar til at komme til den politiske plan,” sagde han.

Konferencens sidste møde omfattede finansministrene i Bahrain, Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

De Forenede Arabiske Emiraters statssekretær for finansielle anliggender Obaid al-Tayer skældte forsigtigt de palæstinensiske myndigheder ud for ikke at deltage ved konferencen.

“Vi skal give palæstinenserne velstand, og de skal stræbe efter en bedre fremtid,” sagde han. “Hvis det er initiativet der er fremlagt som diskuteres, bør vi give det en chance.”

Bahrainens udenrigsminister Sheikh Khalid bin Ahmed al-Khalifa sagde også i et interview med Channel 13, at palæstinenserne begik en fejl ved ikke at deltage ved konferencen.

“Det er altid en fejl at miste en mulighed for at opnå fred,” sagde han. “Ja, det har intet at gøre med den [politiske] fredsplan, som USA vil fremlægge. Men det var en mulighed, og vi ønskede at se dem her, men de valgte ikke at komme. “

Spurgt ind til, hvad hans besked var til den israelske offentlighed, sagde Khalifa: “Ja, I har fred med Egypten og Jordan, og en slags forståelse med palæstinenserne. Men det er ikke grænsen for hvor I hører til. Israel er et land i Mellemøsten. Det er en del af arven i denne region. Det jødiske folk har en plads blandt os. Derfor skal kommunikation være en forudsætning for at løse hele konflikten. Vi skal tale sammen.”

I et interview til KAN News sagde Khalifa: “Det er en mulighed som ikke skal forspildes.” Han sammenlignede muligheden med Camp David aftalen, som bragte fred mellem Egypten og Israel, som han sagde var en “game-changer”.

“Jeg tror, ​​at hvis vi tager dette spørgsmål [konferencen] alvorligt, kan det være en meget vigtig game-changer,” sagde han.

Den ene palæstinensiske forretningsmand, der talte ved konferencen, Ashraf Jabari fra Hebron, sagde, at den palæstinensiske ledelse ikke boykottede konferencen – den var ikke blevet inviteret. “Det er en konference for forretningsfolk,” sagde han.

Jabari var en ud af ​​ca 12 palæstinensiske forretningsfolk, som havde trodset presset fra den palæstinensiske ledelse og deltog ved konferencen.

Spurgt af Kushner under et af ​​møderne onsdag, hvad han ville gøre, hvis han var leder af den palæstinensiske ledelse, sagde han, at han havde lært to ting om politik af den tidligere britiske premierminister Tony Blair: tænk kreativt om din situation og vær altid engageret.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem