Her er pressemeddelelsen fra Udenrigsministeriet … men alt er ikke blevet hvad nogen af os havde forventet. Læs MIFF.DKs kommentar efter pressemeddelelsen (ajourført efter vi har lært præcist om hvorfor det kun blev til fire gange NEJ i stedet for fem.)
21.3.2019 15:53:19 | Udenrigsministeriet |
| |||
|
MIFFs kommentar
Danmark levede op til hvad der blevet lovet hvad angår fire resolutioner (se Hillel Neuers præsentation af afstemningsresulteterne nederst). Men den groteske rapport om “de fredelige protester” langs grænsen mellem Israel og Gaza blev til afstemningen flyttet fra punkt 7 til punkt 2. Så det blev kun til en “abstention” – dvs. at Danmark undlod at stemme.
Hillel Neuer fra UN Watch holder sig vist til “lidt har også ret” – og tweetede
UNHRC votes 23-8 for Pakistan-sponsored resolution endorsing absurd new report of inquiry into Gaza’s “peaceful protests.”
#BRAVO to those who voted NO:
Australia
Austria
Brazil
Bulgaria
Czech
Fiji
Hungary
Ukraine
[Hillel Neuer doesn’t count Togo, which originally abstained by mistake, intending to vote NO]
#SHAME on #Spain & #Mexico for joining the jackals & voting YES. pic.twitter.com/kvZrVOLBoQ
Alligevel kan vi ikke lade være med at spørge:
Hvorfor i alverden har Danmark ikke stemt NEJ? Man har lovet at “holde sig tavs” under punkt-7 drøftelserne – og dernæst lovet at sige nej under punkt-7 afstemningerne. Hvorfor skulle nej’et ikke følge med resolutionen til afstemningen – uanset hvilket punkt afstemningen på resolutionen foregår under?
Holger K. Nielsen (Socialistisk Folkeparti – SF) har udtalt sig til Kristeligt Dagblad den 22. marts:
“Jeg vil ikke udelukke, at der er et behov for at kigge på den ubalance [at Israel får eget punkt], og man kan godt argumentere for, at Israel ikke skal have sit eget punkt. Men så længe Israel har det, må man tage stilling til indholdet. Det går ikke, at hele holdningen til Mellemøsten og Israel går op i formaliteter. Det går bare ikke.”
Holger K. Nielsens tilsyneladende tro på, at Israel-Palæstina er samme som hele Mellemøsten og Israel er barok. Og han er mildest sagt tonedøv, når han ikke kan begribe, at punkt-7 handler om langt mere end formalia – og at afskaffelsen af det vil skabe et hårdt tiltrængt brud med en hadefuld, fordomsfuld tradition.
Men Holger K. Nielsen har et pointe:
Skal man ikke tage stilling til hvad der foreligger?
– Det har 8 lande gjort – og her er Østrigs udtalelse
Her er resultaterne for de fire afstemninger, som forblev på punkt 7 – hvor DK, UK og Australien holdt sammen.
Punkt 7 hedder ““Menneskerettighedssituationen i Palæstina og andre besatte arabiske territorier”. Golanhøjderne er vist det arabiske territorium, som Israel kontrollerer, uden at nogen kan påstå at der er tale om palæstinenske territorium.