Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hvorfor det er helt rigtigt at nægte Fathi El-Abed adgang til MIFF-møde

Fatih El-Abed, leder for Dansdk Palæstinensisk Venskabeforening. (Foto: Privat/Facebook)
Fatih El-Abed, leder for Dansdk Palæstinensisk Venskabeforening. (Foto: Privat/Facebook)
Hvorfor vil lederen for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening komme til et MIFF-møde i Det Jødiske Samfunds menighedshus i København?

Søndag 6. januar arrangerer MIFF vores tredje møde i Danmark. I august holdt David Weinberg og Conrad Myrland seminar i Århus og København. På søndag er det den israelske journalist og forfatter Ben-Dror Yemini og rabbiner Carlos Tapiero fra Maccabi World Union, som holder foredrag på et seminar i Det Jødiske Samfunds lokaler i København.

Tema for seminaret er Hvordan kan man bekæmpe angreb på Israels legitimitet? Ben-Dror Yemini har skrevet om løgneindustrien mod Israel, i bogen “Industry of Lies – Media, academia, and the Israeli-Arab conflict” (2017, The Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy – se mere på beskrivelsen af seminaret). Carlos Tapiero forklarer hvad der giver det jødiske folk ret til en nationalstat i deres historiske hjemland.

På grund af sikkerhedshensyn og forplejning har der været tilmeldingsfrist til seminaret den 2. januar. Nogle dage før tilmeldingsfristen kom en tilmelding fra Fathi El-Abed.

Dina Grossman, daglig leder i MIFF Danmark, afviste tilmeldingen: «Efter opfordring fra sikkerhedsfolk må jeg desværre sige nej til din deltagelse. Seminaret bliver optaget på video og vil blive udgivet efterfølgende.»

Før vi uddyber, hvorfor El-Abed blev afvist, må vi spørge hvorfor han vil komme? El-Abed er leder for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening. Foreningen kæmper for «retten til tilbagevenden» for efterkommere af palæstinensiske flygtninge, hvilket er kodeord for at Israel ophører med at eksistere som en jødisk stat. El-Abed har gjort en karriere på at dæmonisere Israel, han er hovedleverandør til løgneindustrien i Danmark.

Efter foredrag på en række danske skoler har El-Abed f.eks. efterladt sig nogle landkort. I vores kredse taler vi om «løgnekort», fordi de bruges rigtig meget af dem, som promoverer historieforfalskningen om, at der en gang har eksisteret en suveræn politisk entitet for araberne i det britiske mandat for Palæstina-området … og at palæstinenserne nu er ved at blive fordrevet helt af Israel. Sandheden er, at der aldrig har eksisteret en palæstinensisk stat, og at den palæstinensiske befolkning i Gaza, Vestbredden og Israel er øget i antal med en faktor på ti de seneste hundrede år.

I et Facebook-indlæg fælder Fathi El-Abed store krokodilletårer over at være blevet afvist af MIFF. Han har dermed også skærpet interessen for sagen i de danske medier. Kendt debattør nægtet adgang til Israel-seminar af frygt for synagoges sikkerhed, skriver Berlingske fredag eftermiddag.

– Vi ved, der er risiko for, at han tager ordet, og kommer med lange foredrag om hvad han mener. Desuden ønsker vi ikke, at Fathi El-Abed skal få kendskab til synagogens interne sikkerhed, siger Dina Grossman til Berlingske. Hun afviser, at MIFF Danmark frygter et angreb på synagogen, men vil respektere ejerne af lokalets angst for, hvem der bliver lukket ind.

Der er ikke tale om en konkret, sikkerhedsmæssig vurdering foretaget af Det Jødiske Samfund.

Hun uddyber nu: «Hvis jeg har forstået det rigtigt, har DJS en åbenhedspolitik, som vi i MIFF dog er bange for bliver misbrugt af El-Abed i forbindelse med vores seminar. Der er ikke tale om en konkret, sikkerhedsmæssig vurdering foretaget af Det Jødiske Samfund. Der er tale om noget indirekte. De mennesker, som har rådgivet mig siger, at sandsynligheden for, at Fatih El-Abed forstyrrer mødet er meget stor. Vi vil ikke risikere, at folk som kommer til seminaret for at fordybe sig i mødets emne, føler sig utrygge «

Bekymringen for at El-Abed vil desavouere mødet bliver bekræftet, når man læser hans klager på Facebook. Han fortæller om alt det, han har lyst til indvende noget imod, klage over og spørge om; og intet om hvad han kunne være interesseret i at lære noget om. Han fordrejer også sandheden, og mener han er blevet nægtet adgang til en debat. MIFFs seminar har aldrig været markedsført som en debat, men er udbudt som et seminar for dem, som er oprigtige i at ville lære noget og interesseret i at bekæmpe angreb på Israels legitimitet. Det er El-Abed afgjort ikke.

– Fathi El-Abed er en ekstremist, siger Dina Grossman.

El-Abed er «chokeret» og siger til Berlingske, at han vil «bekæmpe ekstremisme». Han forstår tydeligvis ikke hvor ekstremt det er at se frem til at fejre arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58, mens man kæmper, for at verdens eneste jødiske stat forsvinder. Han forstår tydeligvis ikke hvor ekstremt og dæmoniserende det er, at fremstille Israel som «Mellemøstens eneste aggressor». I 2006 skrev han om Israel i Jyllands-Posten (forfatternavn udeladt netudgaven, det er Wikipedia som skriver dette): «Paranoiastaten, der lider og altid har lidt af storhedsvanvid. Staten, der kun har bragt ulykker og krig over hele regionen siden dens mærkværdige skabelse for snart 60 år siden.»

Hvis en person som skriver sådanne dæmoniserende tekster havde haft selvindsigt, ville han have forstået, at han ikke passer ind på et seminar som skal bekæmpe angreb på Israels legitimitet. Det vil nok tage sin tid for MIFF at hjælpe El-Abed til sand indsigt om Israel og Mellemøsten, men indtil videre kan vi hjælpe ham med at korrigere sin adfærd, når hans selvindsigt ikke gør det. Heldigvis har foreninger og organisationer i Danmark friheden til at vælge hvem de inviterer indenfor til deres møder.

Conrad Myrland, forfatteren til denne artikel, er daglig leder for MIFF i Norge og bestyrelsesformand for MIFF i Danmark. Dina Grossman har tilføjet en uddybning i forhold til hvad der står i Berlingskes artikel.

Kilde
“Hvorfor det er helt riktig å nekte Fathi El-Abed adgang til MIFF-møte” 4. januar 2019
Oversat fra norsk af Jane Hoffman.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem