Løgnekort om “Det forsvindende Palæstina”

Læs og del MIFFs Fakta check om “Det forsvindende Palæstina”

Løgne-kort om
Løgne-kort om "Det forsvindende Palæstina".
Dit medlemskab muliggør, at MIFF kan gøre meget mere for at afsløre løgn og dæmonisering, bringe sidste nyt om Israel og give israelske perspektiver i Danmark. 
Bliv medlem af MIFF nu

I årevis har Palæstina-aktivister – over hele verden – brugt disse løgnagtige kort for at give det indtryk af, at palæstinenserne, og den stat, de mener at skulle have haft, er i færd med at forsvinde fra Israel og Vestbredden.

Da NRK brugte en variant af disse kort på deres hjemmeside i december 2012, offentliggjorde MIFF et meget detaljeret fakta check og korrektion (norsk).

Med ovenstående grafik kan man på en hurtig, overskuelig måde præsentere fakta check og korrektionerne. Grafikken kan du hente ned hér som PDF til deling eller print.

Noter, kilder, og henvisninger (med links)
Oprindeligt udgivet den 23 august 2016 på norsk.  På dansk ved Inger Irene Hansen, april 2018.
Redaktionens note: Kortene bruges naturligvis også i Danmark. Her er er par eksempler
”Det forsvindede Palæstina – en løgn fortalt med landkort” – blev udgivet af Dansk Zionistforbund (DZF) i april 2015 som respons til Dansk-Palæstinensisk Venskabsforenings (DPV)’s anvendelse af kortene i en kampagne på Movia bybusser. Det lykkedes de pro-israelske aktivister at få reklamerne fjernet fra busserne.  Se også DZFs kommentar til kampagnen, hvor der er link til en artikel i Jyllands Posten.
Mellemfolkeligt Samvirke bruger tit kortene, og når de har kampagner, sætter de kortene på hjemmesiden, så alle besøgende kan se den.  Se Dansk Zionistforbunds indlæg ” Svigagtighed ved en kamp “for” Palæstina som meget mere ligner en kamp mod Israel – Kort der lyver”  fra oktober 2014.