Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Historisk anerkendelse af tjerkessisk landsby i Israel af FNs turistorganisation

Israelsk-tjerkessiske børn i traditionelle dragter i tjerkessisk landsby. (Foto: Itamar Grinberg, Israels turistministerium, 22. juli 2012, flickr)
Israels turistminister Yoel Razvozov: - Anerkendelsen af Kfar Kama som en turistlandsby sætter Israel på landkortet sammen med andre berømte turistmål i verden.

For første gang har Israel fået international anerkendelse for at have en ‘turistlandsby’ af FN’s Verdensturist-organisation (UNWTO), skriver allisraelnews.

Den tjerkessiske landsby Kfar Kama ligger i Israels Nedre Galilæa i nord, er som sagt som den første blevet inkluderet i UNWTO’s prestigefyldte liste over turistlandsbyer som bør besøges.

Der lever omkring 3.000 tjerkessere i Kfar Kama som blev etableret i anden halvdel af det 19. århundrede og er en ud af to tilbageværende tjerkessiske landsbyer i Israel – den anden er Rehaniya, med en befolkning på cirka 1.000.

Grundlagt for over 150 år siden af muslimske tjerkessere, kan oprindelsen af det tjerkessiske samfund spores til de nordvestlige Kaukasus-bjerge, hvor de har levet i flere tusinder år. I det 19. århundrede blev Kaukasus besat af det russiske imperium, og over 1 million tjerkessere blev myrdet. Resten af befolkningen blev deporteret fra deres hjemland og blev flygtninge. Det nærliggende osmanniske imperium absorberede de tjerkassiske flygtninge og opmuntrede dem til at bosætte sig i dele af dets territorium, inkl. Israel.

Ligesom israelske-drusere (med undtagelse af druserne som lever tæt på grænsen til Syrien), er israelske-tjekessere stolte over at leve i den jødiske stat og mændene aftjener i Israels forsvarshær. Israelske minoritets kvinder har ikke værnepligt da det strider mod sociale normer i deres samfund. Kvinderne kan dog vælge at trodse normerne og melde sig frivilligt.

Israels turistministerium har hjulpet Kfar Kama med renoveringer for at øge landsbyens turistinfrastruktur med familieattraktioner, lyd- og lysshow og et mejeri som tilbyder workshops om fremstilling af ost.

Kfar Kama byder på unik arkitektur, tjerkassiske restaurenter og rundvisninger i gamle landsbygader. Turister kan rejse gennem en tidstunnel og besøge Circassian Heritage Conservation Center, som byder på danseforestillinger, festivaler og unikke kulinariske retter.

– Anerkendelsen af Kfar Kama som en turistlandsby sætter Israel på landkortet sammen med andre berømte turistmål i verden, siger turistminister Yoel Razvozov og tilføjede, at UNWTO’s beslutning om at anerkende Kfar Kama som et af dets internationale netværk af landsbyer vil “forvandle det til et centrum for pilgrimsfærd med mange turister og have vigtig positiv indvirkning på de landlige omgivelser i Galilæa.

Kfar Kamas nylige internationale anerkendelse “forventes at generere en stigning i turisme og udvikling af landdistrikterne, især tæt på landsbyen,” skrev Israels turistministerium i en meddelelse.

UNWTO-konkurrencen afholdt for andet år, er en del af et bredere initiativ til at fremme og forbedre landdistrikter med op til 15.000 indbyggere med turistpotentiale. Landsbyerne vurderes ud fra deres landskaber, naturlig- og kulturel mangfoldighed, vidensystemer, lokale værdier og aktiviteter, inkl. gastronomi.

57 lande indsendte 130 ansøgninger. Israels turistministerium indsendte tre ansøgninger. Den endelige liste offentliggøres 20. januar 2023.

UNWTO-ceremonien for Kfar Kama som ‘turistlandsby’ sker 27.-28. februar 2023.

Se klip om den unikke israelsk-tjerkessiske kultur:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem