Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Aserbajdsjan har afværget terrorangreb mod Israels ambassade

Her ses Heydar-moskéen i Baku, Aserbajdsjans hovedstad. (Foto: Nati Shohat, Flash90)
Aserbajdsjans sikkerhedstjeneste har anholdt en 23-årig afghansk mand mistænkt for at ville begå terrorangreb med sprængstoffer og våben. Flere mistænkte forventes af blive anholdt.

Allerede tilbage i 2022 udtalte Israels kristen-ortodokse ambassadør George Deek i Aserbajdsjan til det aserbajdsjanske nyhedsbureau Trend. at landets beslutning om at åbne en ambassade i Israel vil få stor betydning for relationerne mellem de to lande.

Tilbage i maj blev Israels præsident Isaac herzog inviteret på historisk statsbesøg af Aserbajdsjans præsident Ilham Aliyev og forholdet mellem de to lande blomstrer.

Aserdajsjan er shiitisk-muslimsk og grænser op til Iran, derfor har der også været frygt for at Iran ville forsøge at ødelægge forholdet mellem Aserbajdsjan og Israel.

Nu har Aserbajdsjan afværget terrorangreb mod Israels ambassade – Pavzan Musa Khan, der er afghansk statsborger, er blevet anholdt af Aserbajdsjans sikkerhedstjeneste, mistænkt for at planlægge terrorangreb mod en ambassade – alt tyder på der er tale om Israels ambassade, skriver Yediot Ahronot.

Aserbajdsjans sikkerhedstjeneste har i deres oficielle udtalelse indikeret, at Khan i samarbejde med andre planlagde at begå terrorangreb i Aserbajdsjan.

Terrorangrebene var planlagt med sprængladninger og våben. Målet var at destabilisere landet, sprede panik i befolkningen samt påvirke de statslige myndigheders og internationale organisationers beslutningsprocesser.

Efterforskning har vist at 23-årige Khan omhyggeligt observerede ambassadeområdet. Khan kontaktede også personer mistænkt for medvirken til at planlægge terrorangreb. Derudover forsøgte Khan at få hjælp til at skaffe våben og sprængstoffer.

Khan blev hurtigt anholdt og myndighederne er nu i gang med omfattende efterforskning, for at sikre alle mistænkte anholdes.

Det specificerers ikke, hvilken ambassade var målet for terroragreb, men fotografier frigivet af sikkerhedstjenesten viser, Khan havde overvåget Hyatt Regency-hotelkomplekset i hovedstaden Baku, hvor Israels ambassade ligger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem