Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Præsident Herzog på historisk besøg i Aserbajdsjan

Israels præsident isaac talte med journalister inden han tog på historisk statsbesøg i Aserbajdsjan, 30. maj. (Foto: GPO)
Israels præsídent Isaac Herzog: - Jeg tager af sted på et vigtigt statsbesøg i et venligt nøgleland. Der er mange områder vi kan samarbejde om.

– Iran er en ustabil faktor i regionen, der konstant forsøger at ramme Israel, udtalte Israels præsident Isaac Herzog inden han tog afsted på sit historiske statsbesøg i Aserbajdsjan, skriver i24NEWS.

Præsident Herzog ankom her til morgen med sin kone Michal på statsbesøg i hovedstaden Baku efter invitation fra præsident Ilham Aliyev.

Præsidenten og hans kone blev modtaget i lufthavnen af en æresvagt, 30 jødiske børn fra Chabad-skolen i Baku, Aserbajdsjans vicepremierminister Yagub Eyyubov, viceudenrigsminister Fariz Rzayev, landets ambassadør i Israel Mukhtar Mammadov og Israels ambassadør i Aserbajdsjan George Deek.

Formålet med præsidentbesøget i shiitisk-muslimske Aserbajdsjan, der grænser op til Iran, er at styrke de strategiske bånd mellem de to lande.

– Jeg tager af sted på et vigtigt officielt statsbesøg i Aserbajdsjan med landets leder, præsident Ilham Aliyev som vært. Et venligt, tæt og vigtigt land – et nøgleland. Der er mange områder vores lande kan samarbejde om, udtlate præsident Herzog til journalister før sin afrejse.

– Ud over handelsforbindelserne og vores historiske bånd, inkl. det jødiske samfund i landet, er Aserbajdsjan også Irans nabo. Iran er en ustabil faktor i regionen, der konstant forsøger at ramme Israel og alliancen af fred og sikkerhed i regionen. Det er emner som jeg vil tage op med præsidenten, understregede præsident Herzog og tilføjede, at forhandlinger i Israel mellem koalitionen og oppositionspartierne om retsreformen vil fortsætte mens han er på statsbesøg i Aserbajdsjan.

I Baku vil præsident Herzog mødes med præsident Aliyev og deltage i en særlig begivenhed, der markerer 75-året for Israels uafhængighed. Aserbajdsjan, der for nylig åbnede deres ambassade i Israel, har sat deres forhold med Iran på hold. De seneste måneder er flere med tilknytning til iranske efterretningstjenester blevet anholdt i Aserbajdsjan.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem