IDF-chef Aviv Kochavi. (Foto: IDF)

Israels forsvarschef har holdt hemmeligt møde med kollegaer fra Saudi-Arabien og andre arabiske lande

For første gang kommer det frem at Israels forsvarschef Aviv Kochavi har holdt møde med Saudi-Arabiens forsvarschef Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili.

Tilbage i marts måned organiserede USA hemmeligt møde med militære topledere fra Israel og flere arabiske lande. Hensigten med mødet var at undersøge mulighederne for samarbejde og håndtering af stigende iransk trussel, siger kilder til Wall Street Journal.

Mødet blev holdt i Sharm el-Sheikh i Egypten. Chef for Israels forsvarshær Aviv Kochavi deltog ved mødet sammen med Saudi-Arabiens forsvarschef Rayyad  bin Hamed Al-Ruwaili. Derudover deltog også militære topledere fra Qatar, Jordan, Egypten, Bahrain og Emiraterne, skriver Wall Street Journal.

For blot få år siden var et sådant samarbejde mellem Israel og arabiske lande utænkeligt. I dag er situationen en anden og blandt andet Abraham-aftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020 har transformeret regionen til det bedre.

Det forventes at USAs præsident Joe Biden vil besøge Mellemøsten medio juli. Planen er at præsident Biden vil besøge Israel, de palæstinensiske myndigheder (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Saudi-Arabien.

Processen mod en normalisering mellem Israel og Saudi-Arabien står også højt på dagsordnen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp