– Stor ære at åbne ambassaden her

Emiraterne har åbnet første ambassade i Israel.
Israels præsident Isaac Herzog (t.v.) og emiraternes ambassadør Mohamed Al Khaja åbnede ambassaden 14. juli. (Foto: Miriam Alster/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Emiraterne åbnede i dag deres ambassade i Israel, knap et år efter Abrahamaftalerne blev indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko – læs HER.

Emiraternes ambassade ligger i samme ejendom som huser Israels børs i Tel Aviv.

Ambassaden blev officielt åbnet af Israels nyvalgte præsident Isaac Herzog og Emiraternes ambassadør Mohammad Mahmoud Al Khajah.

– Det er en stor ære at åbne ambassaden her. For ti måneder siden underskrev vores to lande Abrahamaftalerne med visionen om værdighed, velstand og fred mellem vores to folk, udtalte Emiraternes ambassadør under åbningsceremonien dags dato.

– Det her er blot begyndelsen. Vores to lande er innovative nationer og vi vil udnytte det nye forhold mellem os til det bedste for begge parter, tilføjede ambassadøren.

Herzog som tiltrådte som Israels præsident for et par uger siden (læs lykønskning til præsidenten og Israel fra Norges konge HER), hyllede ambassadeåbningen: det er «et vigtigt skridt for hele Mellemøsten».

– At se Emiraternes flag veje her i Tel Aviv var en gang en fjern drøm. I dag er det en realitet, udtalte Israels præsident under åbningen.

Udenrigsminister Yair Lapid var ikke til stede, skriver Times of Israel, udenrigsministeren er gået i Corona-karantæne efter en af hans medarbejdere blev smittet under hans besøg i Bruxelles – læs om besøget HER.

På Twitter skrev Lapid: – Historisk dag. Emiraternes flag vajer foran deres ambassade i Tel Aviv. Vi vil fortsætte med at udvide freds- og normaliseringscirklen. Jeg lykønsker ambassadør Mohammad Mahmoud Al Khaja og Emiraterne for endnu et signifikant skridt mod en bedre fremtid for vores region og børn.

For få uger siden besøgte udenrigsminister Lapid som den første israelske minister Emiraterne ved første officielle besøg. Under besøget deltog udenrigsministeren ved officiel åbning af Israels ambassade og konsulat i landet – læs HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelStudie: Antisemitisk indhold på TikTok steget med 912%
Næste artikelFacebook har blokeret Hamas-tilknyttet nyhedsbureau
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise