Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Emiraternes udenrigsminister i Berlin: Aldrig igen!

Emiraternes, Tysklands og Israels udenrigsministre får orientering om Holocaust-mindesmærket i Berlin. (Foto: Israelsk UD)
Emiraternes udenrigsminister foreslog at besøge Holocaust-mindesmærket i Berlin.

Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi mødte Emiraternes udenrigsminister Abdullah Bin Zayed al Nahyan i Berlin tirsdag 6. oktober. Vært for topmødet var Tysklands udenrigsminister Heiko Maas.

Ifølge den israelske reporter Barak Ravi foreslog Emiraternes udenrigsminister at aflægge besøg ved Holocaust-mindesmærket under topmødet. I en hilsen i gæstebogen udtrykte Zayed sin respekt for «de europæiske jødiske ofre for Holocaust».

– En hel gruppe af menneskeheden blev offer for dem som opmuntrede til ekstremisme og had, skrev Zayed på arabisk. Til slut tilføjede han også «Never Again» både på arabisk og engelsk.

Ashkenazi skrev på modstående side i gæstebogen. Han omtalte topmødet i den tyske hovedstad som et «symbol på starten af en ny tid, en tid med fred mellem nationer».

– Vores fælles underskrifter i mindebogen er et råb og på samme tid et løfte: at huske og ikke glemme, at være stærke og sikre at det aldrig sker igen, skrev Ashkenazi.

15. september underskrev Israel, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain normaliseringsaftaler i Washington. Læs hele teksten i Abrahamaftalerne på dansk her.

Læs MIFF’s artikel – Mads Fuglede: – Abrahamaftalerne er den bedste nyhed fra regionen i flere generationer.

Læs MIFF’s artikel – Emiraterne: – Irans aggressive politik har fået flere arabiske lande til at se på Israel med friske øjne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem