Emiraternes, Tysklands og Israels udenrigsministre får orientering om Holocaust-mindesmærket i Berlin. (Foto: Israelsk UD)

Emiraternes udenrigsminister i Berlin: Aldrig igen!

Emiraternes udenrigsminister foreslog at besøge Holocaust-mindesmærket i Berlin.

Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi mødte Emiraternes udenrigsminister Abdullah Bin Zayed al Nahyan i Berlin tirsdag 6. oktober. Vært for topmødet var Tysklands udenrigsminister Heiko Maas.

Ifølge den israelske reporter Barak Ravi foreslog Emiraternes udenrigsminister at aflægge besøg ved Holocaust-mindesmærket under topmødet. I en hilsen i gæstebogen udtrykte Zayed sin respekt for «de europæiske jødiske ofre for Holocaust».

– En hel gruppe af menneskeheden blev offer for dem som opmuntrede til ekstremisme og had, skrev Zayed på arabisk. Til slut tilføjede han også «Never Again» både på arabisk og engelsk.

Ashkenazi skrev på modstående side i gæstebogen. Han omtalte topmødet i den tyske hovedstad som et «symbol på starten af en ny tid, en tid med fred mellem nationer».

– Vores fælles underskrifter i mindebogen er et råb og på samme tid et løfte: at huske og ikke glemme, at være stærke og sikre at det aldrig sker igen, skrev Ashkenazi.

15. september underskrev Israel, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain normaliseringsaftaler i Washington. Læs hele teksten i Abrahamaftalerne på dansk her.

Læs MIFF’s artikel – Mads Fuglede: – Abrahamaftalerne er den bedste nyhed fra regionen i flere generationer.

Læs MIFF’s artikel – Emiraterne: – Irans aggressive politik har fået flere arabiske lande til at se på Israel med friske øjne.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp