Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Brændte israelsk flag – dømt til 3 års fængsel

En demonstrant afbrænder et israelsk flag. Billedet er fra en anden demonstration. (Illustrationfoto: Twitter)
Myndighederne i Bahrain kunne ikke lide den pro-palæstinensiske demonstration.

En domstol i Kongeriget Bahrain i den Persiske Golf har dømt en mand til tre års fængsel for at have arrangeret et oprør, hvor han afbrændte et israelsk flag. Manden appellerede dommen, men blev afvist, skriver Times of Israel.

Det var i maj 2019 at manden arrangerede en pro-palæstinensisk demonstration med ti andre. Demonstrationen var angiveligt ikke lovlig. En gade blev lukket af, en brand startede og et israelsk flag blev afbrændt.

Manden blev blandt andet dømt for at have arrangeret en ulovlig folkeforsamling og oprør.

På sociale medier har flere bahrainere reageret på det de mener er en alt for hård straf. De anklager landets regering for at ville føje Israel. Bahrain har angiveligt i senere år forsøgt at få et tættere forhold til Israel.

I dag har Israel kun diplomatiske forhold med to arabiske lande, Jordan og Egypten, men flere Golflande, som Bahrain, har åbnet op for et tættere forhold til Israel. De ser landet som en allieret i kampen mod en fælles fjende – Iran.

I december besøgte Jerusalems tidligere sephardiske overrabbiner, Shlomo Amar, Bahrain og mødte kongen af ​​landet samt religiøse ledere fra hele Mellemøsten og andre lande. I oktober 2019 deltog en officiel delegation fra det israelske udenrigsministerium ved en sikkerhedskonference i Golflandet.

Et klart tegn på at forholdet mellem Israel og de arabiske lande er ved at ændre sig.

I juni 2019 blev der afholdt en økonomisk workshop i Bahrains hovedstad Manama i forbindelse med Trump-administrationens fredsplan. Flere arabiske lande deltog i konferencen, til trods for protester fra palæstinenserne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem