Brændte israelsk flag – dømt til 3 års fængsel

Myndighederne i Bahrain kunne ikke lide den pro-palæstinensiske demonstration.
En demonstrant afbrænder et israelsk flag. Billedet er fra en anden demonstration. (Illustrationfoto: Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

En domstol i Kongeriget Bahrain i den Persiske Golf har dømt en mand til tre års fængsel for at have arrangeret et oprør, hvor han afbrændte et israelsk flag. Manden appellerede dommen, men blev afvist, skriver Times of Israel.

Det var i maj 2019 at manden arrangerede en pro-palæstinensisk demonstration med ti andre. Demonstrationen var angiveligt ikke lovlig. En gade blev lukket af, en brand startede og et israelsk flag blev afbrændt.

Manden blev blandt andet dømt for at have arrangeret en ulovlig folkeforsamling og oprør.

På sociale medier har flere bahrainere reageret på det de mener er en alt for hård straf. De anklager landets regering for at ville føje Israel. Bahrain har angiveligt i senere år forsøgt at få et tættere forhold til Israel.

I dag har Israel kun diplomatiske forhold med to arabiske lande, Jordan og Egypten, men flere Golflande, som Bahrain, har åbnet op for et tættere forhold til Israel. De ser landet som en allieret i kampen mod en fælles fjende – Iran.

I december besøgte Jerusalems tidligere sephardiske overrabbiner, Shlomo Amar, Bahrain og mødte kongen af ​​landet samt religiøse ledere fra hele Mellemøsten og andre lande. I oktober 2019 deltog en officiel delegation fra det israelske udenrigsministerium ved en sikkerhedskonference i Golflandet.

Et klart tegn på at forholdet mellem Israel og de arabiske lande er ved at ændre sig.

I juni 2019 blev der afholdt en økonomisk workshop i Bahrains hovedstad Manama i forbindelse med Trump-administrationens fredsplan. Flere arabiske lande deltog i konferencen, til trods for protester fra palæstinenserne.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise