Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Forholdet mellem Israel og de arabiske lande bliver varmere og bedre

Sikkerhedskonferencen, som Israel også deltager i, finder sted i hovedstaden Manama, Bahrain. (Foto: Wikipedia)
En højtstående israelsk embedsmand deltager i en sikkerhedskonference i et arabisk land.

En højtstående israelsk embedsmand deltager i en sikkerhedskonference i Bahrain i den persiske Golf. Skriver Times of Israel. At en højtstående embedsmand fra Israel deltager i en konference i et arabisk land viser, hvordan forholdet mellem Israel og den arabiske verden for nylig har ændret sig. For et par år siden have det været utænkeligt.

Frygten for en fælles fjende – Iran – har fået Israel og flere arabiske lande til at knytte tættere bånd i de seneste par år. I februar deltog Benjamin Netanyahu ved en konference i Polen, hvor flere arabiske lande også deltog.

-Kampen mod Teheran er vigtigere end det palæstinensiske spørgsmål, sagde en arabisk minister under Mellemøsten-konferencen i Warszawa i februar.

Bahrain-konferencen er en forlængelse af mødet i Warszawa. Den israelske embedsmand arbejder i udenrigsministeriet med regional sikkerhed og bekæmpelse af terror. Af sikkerhedsmæssige årsager er hans navn ikke offentliggjort af de israelske myndigheder.

Den israelske udenrigsminister Israel Katz og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al-Khalifa i Washington i juli 2019.

Konferencen handler primært om at bekæmpe den voksende indflydelse og aggression af den islamiske republik Iran i regionen. Delegaterne ved konferencen vil diskutere beskyttelsen af ​​skibe i Persienbugten mod iranske angreb, beskyttelse af civil luftfart og hvordan man kan forhindre smugling af våben og masseødelæggelsesvåben.

Den 8. oktober deltog israelske embedsmænd også ved en konference med arabiske embedsmænd. Repræsentanter fra Israel, Bahrain, Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Yemen og andre arabiske stater deltog i en sikkerhedskonference i Seoul, Sydkorea.

Netanyahu har tidligere udtalt, at atomaftalen der blev underskrevet mellem stormagterne og det shiitiske Iran, har betydet at de sunnimuslimske lande har fundet en allieret i Israel.

-Atomaftalen har bragt os tættere på den arabiske verden, tættere end nogensinde. Normaliseringen af ​​vores forhold til de store arabiske lande sker i en skala, som ikke ville have været mulig for bare få år siden, og denne proces fortsætter, sagde Netanyahu i september 2018.

Benjamin Netanyahu deltog ved en konference i Warszawa i februar 2019 med flere arabiske ledere. (Foto: Flickr)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem