Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Justitsministeren i stærkt budskab til verden: – Vi kan ikke leve med eksplosiv antisemitisme

Danmarks nye tiltag mod eksplosiv antisemitisme har også skabt international interesse. (Skærmdump: European Jewish Congress, Instagram)
Peter Hummelgaard: – Europa og resten af verden oplever en epidemi af antisemitisme, som er dybt bekymrende. Gang på gang kan vi læse om chikane og trusler mod jøder eller om hærværk med antisemitisk motiv. Hagekors malet på døre eller på gader. Jødehad på sociale medier. Medier kan berette om, at en 12-årig pige i Frankrig er blevet voldtaget – angiveligt fordi hun er jøde. Det er modbydeligt. Det er skræmmende. Og det skal stoppes.

Desværre er antisemitisme i Danmark ikke noget nyt. Siden Kong Christian den VI inviterede udvalgte jøder fra Portugal til Danmark, er de danske jøder blevet udsat for antisemitisme og diskrimantion. Janus Møller Jensen (direktør i Dansk Jødisk Museum): – De skiftende konger har flere gange stoppet antisemitiske tiltag. Blandt andet, da politimesteren i København foreslog en jødisk ghetto på Christianshavn, eller da der i midten af 1700-tallet kom forslag om, at man skulle sende alle jøder til Grønland.

Siden Danmarks første handleplan mod antisemitisme blev lanceret i 2022, er hadet mod danske jøder steget. Men efter Israel blev udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, er antisemtismen i Danmark eksploderet.

Derfor har regeringen vedtaget 12 nye initiativer i kampen mod antisemitisme.

Regeringens beslutning har også vakt international interesse. European Jewish Congress (EJC), der er organisationen som repræsenterer Europas jøder, fremhæver justitsministerens begrundelse for, hvorfor Danmark har besluttet at tage kampen op mod antisemitisme:

Peter Hummelgaard: – Europa og resten af verden oplever i denne tid en epidemi af antisemitisme, som er dybt bekymrende. Gang på gang kan vi læse om chikane og trusler mod jøder eller om hærværk med antisemitisk motiv. Hagekors malet på døre eller på gader. Jødehad på sociale medier. Medier kan berette om, at en 12-årig pige i Frankrig er blevet voldtaget – angiveligt fordi hun er jøde. Det er modbydeligt. Det er skræmmende. Og det skal stoppes. Danmark skal være et land, som er trygt for alle. Derfor har regeringen og alle Folketingets partier i dag præsenteret en række nye initiativer i kampen mod antisemitisme. Vi vil bl.a. give politiet mulighed for at skærpe straffen for hadforbrydelser i en tidsbegrænset periode, og vi vil sætte stærkere ind over for antisemitisme på sociale medier.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem