Tilbage i november skrev MIFF i samarbejde med 180 organisationer et brev til Twitter-ledelsen. Vores hovedkrav til Elon Musk og Twitter-ledelsen var, at de ville indfører IHRA’s arbejdsdefinition af antisemitisme samt at Tweets med ytringer som falder ind under IHRA’s definition, markeres med advarsel om misinformation.
Seks måneder senere har Twitter opdateret sin policy om «hateful conduct». Twitter nævner ikke IHRA’s definition, men flere formuleringer og eksempler ser ud til at være inspireret af IHRA’s arbejdsdefinition. Twitter udtaler at de vil slå ned på hadefulde Tweets ved at gøre dem mindre synlige, kræve dem slettet eller lukke Twitter-profiler.
«Vi forbyder dehumanisering af en gruppe mennesker baseret på deres religion, kaste, alder, handicap, alvorlig sygdom, national oprindelse, race, etnicitet, køn, kønsidentitet eller seksuel orientering,» skriver Twitter. IHRA bruger samme form for dehumanisering som eksempel på antisemitisme: «Fremsætte falske, dehumaniserende, dæmoniserende eller stereotype påstande om jøder som sådan eller jødernes magt som kollektiv.»
Twitter skriver: «Vi forbyder indhold rettet mod enkeltpersoner eller grupper, der refererer til former for vold eller voldelige hændelser, hvor en beskyttet kategori var det primære mål eller ofrene hvor hensigten er at chikanere. Det omfatter, men er ikke begrænset til, medier eller tekst, der refererer til eller afbilleder: folkedrab (f.eks. Holocaust); lynchninger.» IHRA nævner eksempler på jødehad som eksempelvis Holocaust-benægtelse eller sammenligninger mellem Israels nuværende politik og nazisterne.
Brug af symboler og billeder forbundet med klassisk antisemitisme er også eksempler på jødehad i IHRA’s arbejdsdefinition. Twitter har også inkluderet det i sin nye politik med flere klare eksempler:
«Vi betragter hadefulde billeder som logoer, symboler eller billeder, der har til formål at fremme fjendtlighed og ondskab over for andre baseret på deres race, religion, handicap, seksuelle orientering, kønsidentitet eller etnicitet/national oprindelse. Nogle eksempler på hadefulde billeder omfatter, men er ikke begrænset til:
- symboler historisk associeret med hadegrupper – eksempelvis nazisternes hagekors;
- billeder som fremstiller andre som mindre end mennesker, eller ændret til at inkludere hadefulde symboler – eksempelvis hvis billeder af personer er ændret til at inkludere dyriske træk; eller
- billeder ændret til at inkludere hadefulde symboler eller referencer til et massemord som var rettet mod en beskyttet kategori, eksempelvis ved manipulering af billeder af personer til at inkludere den gule Davidstjerne, med henvisning til Holocaust.»
Tusind tak til alle jer MIFF’ere for at give jeres støtte MIFF’s Twitter-brev!