Roger Waters. (Foto: Wikipedia)

Frankfurt lukker koncertdørene for antisemitiske Roger Waters

Vil Royal Arena i København stå op mod jødehedende og Putin-støttende Waters?

Den 10. februar skrev MIFF blandt andet:

Pink Floyd-stjernen David Gilmour og hans kone Polly Samson er stærkt kritiske over for det tidligere bandmedlem Roger Waters.

Samson, der er en anerkendt forfatter, Tweetede til Waters:

– Du er en rådden jødehader. Du er også en Putin-apologet, en løgnagtig tyv, en hykler, skatteunddrager, kvindehader, misundelsessyg og magtsyg. Nok af dit bullshit, Tweetede Samsons til Waters.

Gilmour fra Pink Floyd delte Tweetet og tilføjede: «hvert ord er beviseligt sandt».

Reaktionen kom efter Waters, der er kendt for sin anti-israelske aktivisme, i interview sagde at han støtter Ruslands præsident, Vladimir Putin. Waters går meget op i at forsvare Ruslands invasion af Ukraine. Waters fik sågar taletid i FNs Sikkerhedsråd hvor han forsvarede Rusland mod Ukraine.

Nu har byrådet i Frankfurt besluttet ​​at aflyse planlagt Waters koncert den 28. maj. Koncerten blev booket i den offentligt ejede Festhalle. Under november-pogromerne i 1938 brugte nazisterne lokalerne til at samle flere tusinde jøder hvor de blev dårligt behandlet. Det var også herfra de første massetransporter til koncentrationslejrene gik.

Delstaten Hessen ejer 40% af Festhalle, mens byen Frankfurt ejer 60%. Den politiske ledelse i delstaten og byen er forenet i deres afvisning af Waters.

– Roger Waters er en af ​​de antisemitter i verden med størst rækkevidde, siger byrådet i sin begrundelse for aflysningen ifølge avisen Hessenschau.

– Waters er et dårligt eksempel med sin aggressive, Israel-relateret antisemitisme, og derfor skal han ikke have en kunstnerisk platform i Hessen, siger Uwe Becker (CDU) som også er delstatens ansvarlig for at bekæmpe antisemitisme.

Waters planlagte koncert i Polen er allerede aflyst. Hans planlagte turné omfatter også to koncerter i Norge den 11. og 12. april, Stockholm 15. april og København 17. og 18. april i Royal Arena.

Vil ejerne og arrangørerne i Oslo, Stockholm og København mon stå op mod Waters’ jødehad i tråd med politikerne i Frankfurt?

Tilbage i 2018 spurgte MIFF i Norge, hvorfor flere tusind nordmænd strømmede til Waters koncerter for at høre en jødehader spille. Waters var allerede på det tidspunkt udelukket fra at spille ved kommunale anlæg i München på grund af hans grove antisemitiske udtalelser.

– Hans antisemitiske opildning er ikke velkommen i München, skrev byens borgmester Dieter Reiter i pressemeddelelse.

Storbritanniens tidligere premierminister tidligere Tony Blair ser Waters sammenligning af Israel med Nazi-Tyskland som antisemitisk.

– Waters kritik af Israel er så latterlig, at den når et punkt hvor den er grundlæggende fjendtlig mod ideen om det jødiske folks ret til et hjemland, har Blair tidligere udtalt.

«Sammenligning mellem aktuel israelsk politik og nazisternes politik,» er også et eksempel på antisemitisme i International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) arbejdsdefnition som 31 lande, inkl. Danmark, Norge og 23 EU-lande har samlet sig om.

Filmskaber Ian Halperin har arbejdet på en dokumentar om Waters. Han mener at musikerens mangeårige kamp mod Israel ikke kun drejer om israelsk politik.

– Jeg har interviewet musikere som har arbejdet med ham i flere år – deres fortællinger om ham er chokerende. De fortæller blandt andet at han har været anti-jødisk i over 25 år. Manden har helt klart en agenda, fortæller Halperin i et interview med Jerusalem Post.

– At sammenligne Israel med Nazityskland var den største fornærmelse mod mindet om de seks millioner uskyldige jøder, der døde. Det viser mig, at han er antisemit, og at han ikke kun har en dagsorden mod Israel, men mod det jødiske folk, siger Halperin til Ha’aretz.

Vil danskerne mon strømme til når jødehadende og Putin-støttende Waters giver koncerter Royal Arena i København?

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp