Vil danskerne mon strømme til koncerterne i Royal Arena i KBH, når ex Pink Floyd, jødehadende og Putin-støttende Roger Waters går på scenen til april? (Foto: Guillermo Cadiz, flickr.com)

– Waters er en rådden jødehader

Ex Pink Floyd David Gilmour kalder KBH aktuelle Roger Waters for en jødehadende Putin-støttende hykler og løgner.

Pink Floyd-stjernen David Gilmour og hans kone Polly Samson er stærkt kritiske over for det tidligere bandmedlem Roger Waters.

Samson, der er en anerkendt forfatter, Tweetede til Waters:

– Du er en rådden jødehader. Du er også en Putin-apologet, en løgnagtig tyv, en hykler, skatteunddrager, kvindehader, misundelsessyg og magtsyg. Nok af dit bullshit, Tweetede Samsons til Waters.

Gilmour fra Pink Floyd delte Tweetet og tilføjede: «hvert ord er beviseligt sandt».

Reaktionen er efter alt at dømme, en direkte konsekvens på et interview, hvor Water, der er kendt for sin anti-israelske aktivisme, udtrykte sin støtte til Ruslands præsident, Vladimir Putin. Waters går meget op i at forsvare Ruslands invasion af Ukraine. Waters fik sågar taletid i FNs Sikkerhedsråd hvor han forsvarede Rusland mod Ukraine.

Se Waters tale Ruslands sag mod Ukraine i FN:

I interviewet fortæller Waters, at han mener, det er trist, at hans tidligere bandmedlemmer i Pink Floyd har skrevet en sang til støtte for Ukraine, som han mener er inficeret af nazister. Han gentog også sine sammenligninger af Israel med Nazityskland.

Waters’ kontroversielle handling har betydet, at hans planlagte koncert i Polen er blevet aflyst. Men i Norge, Sverige og Danmark vil koncerterne ske som planlagt. Waters har to koncerter i Norge 11. og 12. april. Han spiller i Stockholm 15. april og København 17. og 18. april.

Tilbage i 2018 spurgte MIFF i Norge, hvorfor flere tusind nordmænd strømmede til Waters koncerter for at høre en jødehader spille. Waters var allerede på det tidspunkt udelukket fra at spille ved kommunale anlæg i München på grund af hans grove antisemitiske udtalelser.

– Hans antisemitiske opildning er ikke velkommen i München, skrev byens borgmester Dieter Reiter i pressemeddelelse.

Storbritanniens tidligere premierminister tidligere Tony Blair ser Waters sammenligning af Israel med Nazi-Tyskland som antisemitisk.

– Waters kritik af Israel er så latterlig, at den når et punkt hvor den er grundlæggende fjendtlig mod ideen om det jødiske folks ret til et hjemland, har Blair tidligere udtalt.

«Sammenligning mellem aktuel israelsk politik og nazisternes politik,» er også et eksempel på antisemitisme i International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) arbejdsdefnition som 31 lande inkl. Danmark, Norge og 23 EU-lande har samlet sig om.

Filmskaber Ian Halperin har arbejdet på en dokumentar om Waters. Han mener at musikerens mangeårige kamp mod Israel ikke kun drejer om israelsk politik.

– Jeg har interviewet musikere som har arbejdet med ham i flere år – deres fortællinger om ham er chokerende. De fortæller blandt andet at han har været anti-jødisk i over 25 år. Manden har helt klart en agenda, fortæller Halperin i et interview med Jerusalem Post.

– At sammenligne Israel med Nazityskland var den største fornærmelse mod mindet om de seks millioner uskyldige jøder, der døde. Det viser mig, at han er antisemit, og at han ikke kun har en dagsorden mod Israel, men mod det jødiske folk, siger Halperin til Ha’aretz.

Vil danskerne mon strømme til når jødehadende og Putin-støttende Waters giver koncerter Royal Arena i København?

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp