Tallit (jødisk bedesjal) og kippah (kallot). (Foto: James MacDonald, flickr)

Meningsmåling viser flertal af israelerne ser dyster fremtid for Europas jøder

Meningsmåling udført af det hebraiske universitet i Jerusalem viser at isralerne ser Frankrig som det mest antisemitiske land i Europa efterfulgt af Polen og Tyskland.

Det hebraiske universitet i Jerusalem har undersøgt israelernes holdning til jødernes fremtid i Europa. 53% af de adspurgte israelere udtalte at situationen for jøder i Europa vil blive værre i den nærmeste fremtid, mens 25% af de adspurgte mente at situationen vil forblive uændret, skriver israel Hayom.

Undersøgelsen blev gennemført blandt 1.000 israelske-jøder og israelske-arabere. Undersøgelsen viser også at 39% af de adspurgte israelere ser Frankrig som det mest antisemitiske land i Europa.

33 % af de adspurgte mener at Polen er det mest antisemitiske land i EU, mens 15% mener at det er Tyskland. Det skal bemærkes at et flertal af de adspurgte religiøse israelske-jøder, mener at Tyskland er det mest antisemitiske land.

De adspurgte israelske-arabere mener at Polen og Tyskland er de mest antisemitiske.

En tredjedel af de adspurgte israelske-jøder mener, at kritik af Israel er uløseligt forbundet med antisemitisme, mens et flertal mener at der “nogle gange” er en forbindelse mellem de to.

På spørgsmålet om, hvorvidt EU’s politikker er motiveret af antisemitisme, svarede 27 % af de adspurgte israelske-jøder JA, samme procentdel svarede NEJ, mens 40 % svarede at EU politik i nogle tilfælde er motiveret af antisemitisme.

Blandt de adspurgte israelske-arabere svarede 53 % NEJ til en forbindelse mellem EU’s politikker og antisemitisme.

MIFF har de seneste dage berettet om flere dystre statistikker om antisemitisme i verden:

Rapport: 2021 toppede med flest antisemitiske hændelser det seneste årti – læs HER.

Rapport: 30% af alle antisemitiske hændelser i 2021 skete i USA – læs HER.

Israel forbereder sig på mulig masseindvandring af jøder fra Ukraine – frygter russisk invasion – læs HER.

Her er Danmarks handleplan mod antisemitisme – læs HER.Facebook
Twitter
Email
WhatsApp