Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Amnesty Internationals Corona-hetz mod Israel

Amnesty International, logo. (Foto: Norwich Amnesty, flickr).

Den 7. januar skrev MIFF: Danske og internationale medier spreder falske nyheder om at Israel forhindrer palæstinenserne i at blive vaccineret mod Corona inkl. eksempler fra danske medier.

Internationale NGO’er som bryster sig af at stå op menneskerettigheder har også gjort deres til at sprede Corona-løgne rettet mod Israel.

Et eksempel er Amnesty International, 6. januar skrev de blandt andet på deres hjemmeside (læs hele teksten HER på engelsk):

Israels vaccine-program fremhæver den institutionaliserede diskrimination som definerer regeringens politik over for palæstinenserne. Israel fejrer deres verdensrekord i udrulning af Corona-vaccinen. Mio. af palæstinensere, der bor under israelsk kontrol på Vestbredden og Gaza-striben, modtager ingen vaccine eller må vente meget længere – det illustrerer at israelske liv er vigtigere end palæstinensiske liv.

Israelske myndigheder skal sikre, at vacciner leveres ligeligt til de palæstinensere, der lever under deres kontrol, for at opfylde deres forpligtelser i henhold til international lov. De skal også sikre jævn indgang af vacciner og andet medicinsk udstyr til OPT, foretage de nødvendige logistiske arrangementer for at sikre sikkerheden og effektiviteten af ​​vaccinerne
, udtaler Saleh Higazi, vicedirektør for Mellemøsten og Nordafrika hos Amnesty International.

De palæstinensiske myndigheder (PA) på Vestbredden og de facto Hamas-administrationen i Gaza-striben kan ikke selv finansiere vacciner eller deres fordeling blandt den palæstinensiske befolkning, de er afhængige af globale samarbejdsmekanismer som COVAX, som ikke er begyndt at distribuere vacciner endnu. Israel skal yde fuld økonomisk støtte for at sikre, at vaccinen straks distribueres til den palæstinensiske befolkning uden forskelsbehandling. Israel skal også ophæve blokaden af Gazastriben for at muliggøre, så sundhedssystemet kan fungerer korrekt i lyset af Corona-krisen. Gazas sundhedssystem har været under besættelse i 50 år og under blokade i mere end et årti – de kan ikke imødekomme befolkningens behov. Corona-krisen og manglende adgang til vacciner har forstærket forskelsbehandlingen og uligheden som den palæstinensiske befolkning udsættes for.

Den 22. december udsendte 10 menneskerettigheds- og sundhedsorganisationer en erklæring, der opfordrede Israel til at sikre, at deres vaccinationsprogram inkluderer palæstinenserne, der lever under israelsk besættelse.

De palæstinensiske myndigheder (PA) håber at få vacciner til palæstinensere på Vestbredden og Gazastriben via WHO.

Også Dansk palæstinensisk venskabsforening var med på Corona-hetzen rettet mod Israel:

Sandheden er at PA IKKE vil have Israels hjælp
I The Guardian – læs mere HER. Blev Israel kritiseret i lignende vendinger, længere nede i artiklen stod der: ”På trods af forsinkelsen har [de palæstinensiske] myndigheder (PA) ikke bedt om hjælp fra Israel. Koordineringen mellem de to sider blev stoppet sidste år, efter den palæstinensiske præsident [Mahmoud Abbas] afbrød sikkerhedssamarbejdet i flere måneder.”

PA ville IKKE tale med Israel da de bestilte Corona-vacciner, PA ville heller IKKE koordinere den komplekse udrulning af vaccineprogrammet med Israel. Læs MIFFs artikel om PAs stop for samarbejdet med Israel HER.

PA må bære ansvaret for ikke at ville samarbejde med Israel
Amnesty International er ikke den eneste NGO som har beskyldt Israel for ikke at hjælpe palæstinenserne tilstrækkeligt i kampen mod Corona, skriver avisen Jerusalem Post (læs mere HER). Derfor fremlagde den israelske regering allerede i maj 2020 i højesteret en lang liste med tiltag som Israel havde gennemført for at hjælpe palæstinenserne med at stoppe Corona-smitten. Israel har blandt andet afholdt kurser for palæstinensisk sundhedspersonale og laboratorieteknikere og sørget for levering af Corona-tests. Herefter besluttede PA at stoppe al samarbejde med Israel, hvorfor Corona-samarbejdet også stoppede. Eftersom PA har ansvaret for den palæstinensiske befolkning som lever i de områder som de har ansvaret for, må PA også påtage sig ansvaret for konsekvenserne ved at stoppe samarbejdet med Israel.

I december udtalte Israels sundhedsminister Yuli Edelstein til avisen New York Times, at Israel ønsker at hjælpe med at forhindre Corona-spredningen blandt palæstinenserne og at han ikke er i “tvivl om, at det vil ske.”

For et par uger siden skrev Khaled Abu Toameh i avisen Jerusalem Post: – Palæstinenserne forventer ikke at Israel sælger dem vaccinerne eller at Israel køber vaccinen på deres vegne… palæstinenserne vil snart modtage omkring fire mio. doser af den russiske Corona-vaccine. PA har med hjælp fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) formået at sikre vaccinen via andre kilder.

PA forventer at modtage Sputnik V og AstraZeneca vaccinerne til februar. Det kan sammenlignes med nabolandene i regionen, inklusiv lande med større palæstinensiske befolkninger som eksempelvis Libanon og Jordan, som ikke har gennemført vaccinationsoperationer og mange andre fattige lande som også deltager i WHO’s vaccine-hjælpeprogram. Derudover kunne Jerusalem Post den 6. januar berette at Israel har overført nogle doser af vaccinerne til PA – læs mere HER.

PA ansvarlig for vaccine-program i henhold til Oslo-aftalerne
Oslo-aftalerne var midlertidige aftaler – dvs ikke endelige fredsaftaler, men betragtes som internationalt juridisk bindende aftaler mellem Israel og palæstinenserne – læs MIFFs artikler om Oslo-aftalerne HER. I henhold til Oslo-aftalerne har de palæstinensiske myndigheder (PA) ansvaret for sundhedsydelser – også vaccinationer for palæstinenserne i Judæa, Samaria (Vestbredden) og Gaza. PA har haft det ansvar i omkring 30 år, det ved deres journalister som ynder at citere terrorgruppen Hamas’ sundhedsministerium (Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007) for falske påstande om Israels skader.

Israel vaccinerer allerede palæstinensere
Israel vaccinerer palæstinensere i Øst-Jerusalem. De er ikke israelske statsborgere, de er indbyggere og i Henhold til Oslo-aftalerne har Israel ansvaret for deres sundhedsydelser. Palæstinensere over 60 år eller dem som har en kronisk lidelse, kan blive vaccineret i israelske vaccine-klinikker tæt på deres hjem. Israel planlægger desuden at vaccinere endnu flere palæstinensere indsat i israelske fængsler. Israels vaccine-program har fra dag èt kørt i landets overvejende arabiske områder. Af bekymring for at de israelske-arabere ikke ville lade sig vaccinerer, har premierminister Benjamin Netanyahu besøgt to arabiske byer for at fremme vaccinering.

Israel diskriminerer ikke i vaccine-programmet
Der er IKKE etnisk eller religiøs diskrimination i Israels vaccine-program, tværtimod tilskynder den israelske regering alle landets forskellige mindretal – muslimer, drusere, beduinere, tjerkessere, samaritanere, kristne og andre til at blive vaccineret. Derudover skal det understreges at ALLE israelske statsborgere – uanset køn, etnicitet og religion har lige rettigheder i henhold til Israels Uafhængighedserklæring.

Blokade af Gaza lovlig i henhold til FN og nødvendig for at beskytte israelerne mod terrorangreb
I 2011 konkluderede en FN-komite at havblokaden af Gaza både er «lovlig og legitim». Israel står overfor «en reel trussel mod dets sikkerhed fra militante grupper i Gaza. Havblokaden blev indført som et legitimt sikkerhedstiltag for at forhindre våben i at komme ind i Gaza via havet. Og implementeringen af den svarede til kravene i international lov,» skrev Palmer-komitéen.

Terrorgruppen Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007
Terrorgruppen Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007 og har siden affyret flere tusind raketter ind i israelske byer. EU-domstolen bekræftede senest i 2017 at Hamas er en terrororganisation. Ophævelse af kontrollen over leverancer til Gaza vil betyde at islamistiske terrororganisationer i området får fri adgang til at importere våben. Hamas, Islamisk Jihad, Al-Aqsa Martyrbrigaden, PFLP og andre terrororganisationer i Gaza har tidligere brugt smuglede og egenproducerede våben til at begå massive krigsforbrydelser mod den israelske civilbefolkning og mod den palæstinensiske civilbefolkning som de skjuler sig blandt. Læs mere om Hamas og deres terror mod Israel HER.

Israel arvede mandatets grænser i henhold til folkeretten
Den universelle regel for bestemmelse af grænser for nye stater, uti possdetis juris dikterer at de er etableret med de administrative grænser for den tidligere administrative myndighed. Forud for Israel blev Mandatet af Palæstina oprettet af Nations League og administreret af Storbritannien. Som den eneste stat, der kom ud af mandatet i 1948, dikterer folkeretten at Israel arvede mandatets administrative grænser. Dette princip bestemmer at det pågældende område har været under israelsk suverænitet siden statens uafhængighed, det gjaldt også under Jordans besættelse af territoriet mellem 1948 og 1967. Mens territoriet er politisk omstridt, er det juridiske princip fuldstændig klart. Udtrykket “annektering” er grundlæggende misforstået. Læs mere HER.

Princippet om at en ny stat arver grænser fra den sidste øverste administrative myndighed, er blevet anvendt universelt efter uafhængigheden af ​​nye stater, blandt andet stater i Asien, Afrika, Sydamerika og det tidligere Sovjetunion. Den eneste undtagelse ser nu ud til at være med hensyn til oprettelsen af ​​Israel. Princippet blev slået fast i november sidste år efter USA’s udenrigsminister Mike Pompeo gjorde klart at israelske bosættelser på Vestbredden (Judæa og Samaria) ikke er i strid med international lov. Læs MIFF’s artikel USA: – Israelske bosættelser er ikke i strid med folkeretten.

Falske beskyldninger mod Israel giver opmærksomhed
Det giver flere klik på artikler med hjerteskærende overskrifter – om nyheden er sand eller ej betyder knap så meget. MIFF har i flere år gjort opmærksom på at medier, NGO’er, organisationer og andre ikke fortæller sandheden om Israel. Ofte bruger de også meget tvivlsomme kilder, som læser er det derfor umuligt at skelne mellem sandhed og løgn. Anti-israelske holdninger præger ofte mediebilledet og rapporteringen fra Israel er desværre derefter. Derfor lægger MIFF store kræfter i at gå medier, NGO’er og andre efter i sømmene.

Se klip fra Gaza som Israel-haderne ikke vil have du ser:


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem