Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel advarer Hamas mod at angribe under Holocaust-markering i Jerusalem

Hamas kriger (Illustratonsfoto: IDF)
Hamas kriger (Illustratonsfoto: IDF)
Ifølge rapport er der bestyrket mistanke om at Hamas vil forsøge at angribe under den kommende Holocaust-markering i Jerusalem med deltagelse af verdensledere fra mere end 40 lande.

Israel har udsendt en stærk advarsel til Hamas om at man vil reagere med maksimal styrke ved ethvert forsøg på at forstyrre Holocaust-markeringen (75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz) som vil finde sted i Jerusalem d. 23 januar, med deltagelse af verdensledere fra mere end 40 lande, skriver Yediot Ahronoth.

Ifølge den israelske kanal 13 vil det israelske militær (IDF) om nødvendigt gengælde et eventuelt Hamas angreb i Gazastriben – uanset den internationalle opmærksomhed.

Rapporten kommer efter israelske embedsmænd har fået bestryket mistanke om at Hamas står bag de seneste dages angreb mod Israel med balloner fyldt med sprængstof sendt ind over grænsen fra Gaza. Sprængstofballoner er også blevet sendt til Jerusalem, skriver Jerusalem Post.

På billederne ses palæstinensere som sender balloner med sprængstof ind over grænsen til Israel. Ballonerne er landet i flere israelske byer. Skærmdump fra jerusalem Institute of Justice (Foto: JIJ@JIJ_Israel)Der er frygt for at Hamas vil forsøge at forstyrre Holocaust-markeringen ved at sende flere sprængstof-balloner ind i Israel eller angribe med raketter, siger rapporten.

Holocaust-markeringen ved Yad Vashem er en af de vigtigste begivenheder Israel nogensinde har arrangeret.

Tusindvis af politifolk og andet sikkerhedspersonale står allerede klar til at sikre sikkerheden for de prominente gæster der vil ankomme i Israel. Blandt gæsterne er den tyske præsident Frank-Walter Steinmeier, prins Charles, den franske præsident Emmanuel Macron, den russiske præsident Vladimir Putin, USAs vicepræsident Mike Pence, kronprins Haakon og statsminister Mette Frederiksen.

Læs også MIFFs artikler om 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem