Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Jeg tror hele verden vil acceptere Israel som det rette jødiske hjemland

Benjamin Netanyahu under møde med USAs udenrigsminister Mike Pompeo 13. maj i Jerusalem. (Foto: Kobi Gideon Flickr)
USAs udenrigsminister Mike Pompeo udtrykte optimisme i Jerusalem.

USAs udenrigsminister Mike Pompeo ankom mandag den 24. august til statsbesøg i Israel. Han har mødt premierminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Benny Gantz og udenrigsminister Gabi Ashkenazi.

I et eksklusivt interview til Jerusalem Post udtaler Pompeo sig optimistisk om Mellemøstens fremtid.

– Jeg håber at iranerne en dag også vil normalisere forholdet til Israel, sagde han.

– Jeg har al grund til at håbe at verden vil komme til at se Israel som det rette jødiske hjemland og at det skal forblive her. Så jeg udelader ikke noget land fra min grundlæggende tro på at hele verden en dag vil anerkende at det er det rette at gøre for deres land [at normalisere forholdet] og i det inkluderer jeg også Iran, tilføjede Pompeo.

Uenrigsministeren fortsætter sin rejse til Sudan og Bahrain. Han vil blandt andet påvirke landene til at følge i Emiraternes fodspor, som for nylig meddelte at de ville have fuld normalisering med Israel – læs MIFF’s artikel om det her. Pompeo skal også besøge Emiraterne.

I løbet af nogle uger ventes det at USAs præsident Donald Trump vil afholde en ceremoni hvor premierminister Benjamin Netanyahu og kronprins Mohammed Bin Zayed underskriver en aftale i Washington.

Jerusalem Posts chefredaktør Yaakov Katz spurgte Pompeo hvor lang tid Israels planer om at hævde suverænitet over dele af Judæa og Samaria er sat på hold.

– Det vil vi have mere klarhed over efter topmødet i Washington, svarede Pompeo.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem