Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Rashida Tlaib får lov til at rejse ind i Israel af humanitære grunde

Det amerikanske kongressmedlem Rashida Tlaib får lov til at rejse ind i Israel på humanitært grundlag. (Foto MPAC National)
Den amerikanske kongreskvinde blev oprindeligt nægtet indrejse på grund af boykotstøtte.

Israel har godkendt ansøgningen fra den amerikanske kongreskvinde Rashida Tlaib om at rejse ind i Israel af humanitære grunde. Tlaib, der har palæstinensiske rødder, blev oprindeligt nægtet indrejse i Israel på grund af sin støtte til BDS-bevægelsen, der kæmper for boykot, desinvestering og sanktioner mod Israel. Nu får hun alligevel lov til at komme ind i landet for at besøge sin palæstinensiske bedstemor på Vestbredden, skriver Ha’aretz.

I et brev sendt til indenrigsminister Arye Deri skriver Tlaib, at hun ønsker at komme ind i Israel for at “besøge familie, især bedstemoren, der er i 90’erne.” Kongreskvindens bedstemor bor i landsbyen Beit Ur al-Fauqa på Vestbredden. “Dette kan være min sidste mulighed for at møde hende,” skriver Tlaib i brevet. Hun har lovet, at hun respekterer reglerne for et humanitært besøg og ikke vil benytte muligheden for at fremme boykot.

Torsdag meddelte man fra israelsk side, at de to demokratiske kongresmedlemmer Ilhan Omar og Rashida Tlaib grundet deres støtte til boykotbevægelsen, ikke ville få indrejsetilladelse til Israel. Det er på baggrund af en israelsk lov fra 2017 de blev nægtet indrejse. Ifølge loven kan udenlandske borgere, der tilskynder til økonomisk, kulturel eller akademisk boykot af Israel, israelske institutioner eller områder under israelsk kontrol nægtes indrejse.

Nu får Tlaib alligevel lov til at rejse ind i Israel, men under forudsætning af at hun ikke bruger besøget til at opfordre til boykot af den jødiske stat.

Omar nægtes stadig indrejse. Programmet, som de to demokratiske politikere oprindeligt havde planlagt i Israel og på Vestbredden, viser, at de ville bruge besøget til at dæmonisere Israel og fremme boykot mod Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem