Israel overvejer at lukke grænsen for Tlaib og Omar

-Israel kan lukke grænsen for de demokratiske kongresmedlemmer Ilhan Omar og Rashida Tlaib, siger diplomatiske kilder til israelske medier torsdag.

Rashida Tlaib og Ilhan Omar. (Foto Wikimedia Commons)

Lørdag d. 17 august skal de to amerikanske kongresmedlemmer, Ilhan Omar og Rashida Tlaib, ifølge planen ankomme til Israel. Indtil torsdag morgen blev det generelt antaget, at Israel ikke ville forhindre besøget, skriver Times of Israel. Senest i juli sagde den israelske ambassadør Ron Dermer, at Israel ikke ville nægte nogen medlemmer af Kongres indrejse i Israel.

Nu kommer der andre signaler. Onsdag afholdt premierminister Benjamin Netanyahu møder med sine nærmeste rådgivere om sagen. Der er en mulighed for, at et politisk besøg afvises, men Tlaib, der har slægtninge på Vestbredden, får lov til at komme ind for at besøge dem.

Omar og Tlaib har givet udtryk for støtte til boykot af ​​Israel. Derfor kan de nægtes indrejse i henhold til en israelsk lov fra 2017. Ifølge loven kan enhver udenlandsk statsborger, der tilskynder til økonomisk, kulturel eller akademisk boykot af Israel, israelske institutioner eller områder under israelsk kontrol, nægtes indrejse.

Ifølge amerikanske og israelske medier har præsident Donald Trump ytret ønske om, at Israel tager loven i brug og nægter de demokratiske politikere indrejse.

Tidligere artikelUnikt program ruster unge psykisk til at blive Israels bedste ambassadører ude i verden
Næste artikelDramatisk knivangreb i den gamle bydel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.