Rashida Tlaib og Ilhan Omar. (Foto Wikimedia Commons)

Israel overvejer at lukke grænsen for Tlaib og Omar

-Israel kan lukke grænsen for de demokratiske kongresmedlemmer Ilhan Omar og Rashida Tlaib, siger diplomatiske kilder til israelske medier torsdag.

Lørdag d. 17 august skal de to amerikanske kongresmedlemmer, Ilhan Omar og Rashida Tlaib, ifølge planen ankomme til Israel. Indtil torsdag morgen blev det generelt antaget, at Israel ikke ville forhindre besøget, skriver Times of Israel. Senest i juli sagde den israelske ambassadør Ron Dermer, at Israel ikke ville nægte nogen medlemmer af Kongres indrejse i Israel.

Nu kommer der andre signaler. Onsdag afholdt premierminister Benjamin Netanyahu møder med sine nærmeste rådgivere om sagen. Der er en mulighed for, at et politisk besøg afvises, men Tlaib, der har slægtninge på Vestbredden, får lov til at komme ind for at besøge dem.

Omar og Tlaib har givet udtryk for støtte til boykot af ​​Israel. Derfor kan de nægtes indrejse i henhold til en israelsk lov fra 2017. Ifølge loven kan enhver udenlandsk statsborger, der tilskynder til økonomisk, kulturel eller akademisk boykot af Israel, israelske institutioner eller områder under israelsk kontrol, nægtes indrejse.

Ifølge amerikanske og israelske medier har præsident Donald Trump ytret ønske om, at Israel tager loven i brug og nægter de demokratiske politikere indrejse.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp