Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel overvejer at lukke grænsen for Tlaib og Omar

Rashida Tlaib og Ilhan Omar. (Foto Wikimedia Commons)
-Israel kan lukke grænsen for de demokratiske kongresmedlemmer Ilhan Omar og Rashida Tlaib, siger diplomatiske kilder til israelske medier torsdag.

Lørdag d. 17 august skal de to amerikanske kongresmedlemmer, Ilhan Omar og Rashida Tlaib, ifølge planen ankomme til Israel. Indtil torsdag morgen blev det generelt antaget, at Israel ikke ville forhindre besøget, skriver Times of Israel. Senest i juli sagde den israelske ambassadør Ron Dermer, at Israel ikke ville nægte nogen medlemmer af Kongres indrejse i Israel.

Nu kommer der andre signaler. Onsdag afholdt premierminister Benjamin Netanyahu møder med sine nærmeste rådgivere om sagen. Der er en mulighed for, at et politisk besøg afvises, men Tlaib, der har slægtninge på Vestbredden, får lov til at komme ind for at besøge dem.

Omar og Tlaib har givet udtryk for støtte til boykot af ​​Israel. Derfor kan de nægtes indrejse i henhold til en israelsk lov fra 2017. Ifølge loven kan enhver udenlandsk statsborger, der tilskynder til økonomisk, kulturel eller akademisk boykot af Israel, israelske institutioner eller områder under israelsk kontrol, nægtes indrejse.

Ifølge amerikanske og israelske medier har præsident Donald Trump ytret ønske om, at Israel tager loven i brug og nægter de demokratiske politikere indrejse.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem