Første undersøgelse nogensinde af indonesisk skolepensum, viser at landet som har verdens største andel af muslimer, omtaler jøder i positive vendinger, skriver i24NEWS.
IMPACT-se releases first-of-its-kind report on Indonesian curriculum.
— IMPACT-SE (@IMPACT_SE) January 11, 2023
The curriculum promotes peace, tolerance & coexistence, the value of unity within diversity; religious and social harmony; and the importance of respect toward other nations. https://t.co/9hNL1KV2hs
Undersøgelsen blev udført af den israelsk-britiske organisation IMPACT-se, som undersøger skolepensum i hele verden og tager temperaturen på landenes undervisning/manglende undervisning i tolerance og sameksistens.
IMPACT-se undersøgte 169 skolebøger som bruges til at undervise elever i Indonesiens statsdrevede skoler, hvor 85% af alle landets elever går. Undersøgelsen omfattede blandt andet skolebøger om religion, samfundsfag, historie, miljøstudier, globalisering og geografi.
Marcus Sheff som er administrerende direktør for IMPACT-se, fortalte i24NEWS at til trods for at, der ikke er meget information om det jødiske folk i indonesiske skolebøger, er holdningen til dem enten “neutral eller positiv” og for det meste “objektiv.”
– Holdningen til jøder og jødedommen er tolerant. Den jødiske religion omtales med tolerante vendinger fortæller Sheff og understreger at: – Vold mod jøder bliver frerådet.
Sheff forklarer at Indonesien implementerer et tolerancekoncept kaldet Pancasila. Det er en statsfilosofi integreret i alle skolefag. Ifølge IMPACT-se er konceptet baseret “på en fælles tro på en G_d, inden for rammerne af seks store verdensreligioner, og fremme af accept af enhed i mangfoldighed.”
Mens holdningen til jøder generelt er positiv, er holdningen til Israel ikke “nødvendigvis venlig,” fortæller Sheff og tilføjer at det skyldes Indonesiens støtte til palæstinenserne.
“Israel omtales som en besætter og et koloniserende land. På den anden side anerkendes jødernes status som et urfolk, hvilket jeg synes er væsentligt,” understreger Sheff.
“Det rejser spørgsmålet om Indonesien overvejer normalisering med Israel, hvilket der er blevet spekuleret i det seneste år.” slutter Sheff.