IMPACT-se's første undersøgelse af indonesiske skolebøger viser at børn oplæres i tolerance over for jøder. Israel omtales derimod i negative vendinger, alligevel spekuleres der i om landet overvejer normalisering med den jødiske stat. På billedet ses indonesiske skolebørn i midlertidig skole tæt på Calang i Indonesien. (Foto: International Labour Organization, 2. maj, 2002, flickr)

Første undersøgelse af indonesiske skolebøger viser tolerance over for jøder

IMPACT-se har lavet første undersøgelse af indonesisk skolepensum som oplærer børn i tolerance over for jøder. Israel omtales derimod i negative vendinger, alligevel spekuleres der i om landet overvejer normalisering med den jødiske stat.

Første undersøgelse nogensinde af indonesisk skolepensum, viser at landet som har verdens største andel af muslimer, omtaler jøder i positive vendinger, skriver i24NEWS.

Undersøgelsen blev udført af den israelsk-britiske organisation IMPACT-se, som undersøger skolepensum i hele verden og tager temperaturen på landenes undervisning/manglende undervisning i tolerance og sameksistens.

IMPACT-se undersøgte 169 skolebøger som bruges til at undervise elever i Indonesiens statsdrevede skoler, hvor 85% af alle landets elever går. Undersøgelsen omfattede blandt andet skolebøger om religion, samfundsfag, historie, miljøstudier, globalisering og geografi.

Marcus Sheff som er administrerende direktør for IMPACT-se, fortalte i24NEWS at til trods for at, der ikke er meget information om det jødiske folk i indonesiske skolebøger, er holdningen til dem enten “neutral eller positiv” og for det meste “objektiv.”

– Holdningen til jøder og jødedommen er tolerant. Den jødiske religion omtales med tolerante vendinger fortæller Sheff og understreger at: – Vold mod jøder bliver frerådet.

Sheff forklarer at Indonesien implementerer et tolerancekoncept kaldet Pancasila. Det er en statsfilosofi integreret i alle skolefag. Ifølge IMPACT-se er konceptet baseret “på en fælles tro på en G_d, inden for rammerne af seks store verdensreligioner, og fremme af accept af enhed i mangfoldighed.”

Mens holdningen til jøder generelt er positiv, er holdningen til Israel ikke “nødvendigvis venlig,” fortæller Sheff og tilføjer at det skyldes Indonesiens støtte til palæstinenserne.

“Israel omtales som en besætter og et koloniserende land. På den anden side anerkendes jødernes status som et urfolk, hvilket jeg synes er væsentligt,” understreger Sheff.

“Det rejser spørgsmålet om Indonesien overvejer normalisering med Israel, hvilket der er blevet spekuleret i det seneste år.” slutter Sheff.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp