Ukrainske jøder tilbydes nu en tryg nødhavn i Israel. Her ses jøder under bøn i synagoge i Kiev, 2013. (Foto: Flash90)

Tilbyder ukrainske jøder trygt ophold i Israel

Får tilbudt gratis overnatning og mad i tilfælde af krig.

Den israelske regering udtaler at de vil tilbyde gratis hotel og mad i Israel til ukrainske jøder som vælger at flygte fra landet i tilfælde af krig. Regeringen vil derfor reserverer flere hundrede hotelværelser som vil stå klar hvis Rudsland angriber Ukraine, skriver Jerusalem Post.

Både jøder som ønsker at flytte til Israel eller at opholde sig i landet i en kortere periode vil blive tilbudt gratis overnatning og mad. De ukrainske jøder vil få mulighed for at bo på hotel i 2 uger til èn måned, med mulighed for forlængelse, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hidtil har der ikke været en stor stigning i antal ukrainske jøder som har søgt om at immigrere til Israel, men det forventes at interessen vil eksplodere hvis der bryder krig ud mellem Moskva og Kiev.

Israel vurderer også evakuering af ukrainske jøder i tilfælde af krig. Jødiske organisationer anslår at der er omkring 75.000 jøder i de østlige områder af Ukraine og endnu flere i resten af landet.

Læs også:

Ukraine vedtager lov mod antisemitisme

I dag er under 1% af Ukraines 40 millioner indbyggere jøder. For 80 år siden blev over 30.000 jøder myrdet i Babi Yar-massakren.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp