Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tilbyder ukrainske jøder trygt ophold i Israel

Ukrainske jøder tilbydes nu en tryg nødhavn i Israel. Her ses jøder under bøn i synagoge i Kiev, 2013. (Foto: Flash90)
Får tilbudt gratis overnatning og mad i tilfælde af krig.

Den israelske regering udtaler at de vil tilbyde gratis hotel og mad i Israel til ukrainske jøder som vælger at flygte fra landet i tilfælde af krig. Regeringen vil derfor reserverer flere hundrede hotelværelser som vil stå klar hvis Rudsland angriber Ukraine, skriver Jerusalem Post.

Både jøder som ønsker at flytte til Israel eller at opholde sig i landet i en kortere periode vil blive tilbudt gratis overnatning og mad. De ukrainske jøder vil få mulighed for at bo på hotel i 2 uger til èn måned, med mulighed for forlængelse, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hidtil har der ikke været en stor stigning i antal ukrainske jøder som har søgt om at immigrere til Israel, men det forventes at interessen vil eksplodere hvis der bryder krig ud mellem Moskva og Kiev.

Israel vurderer også evakuering af ukrainske jøder i tilfælde af krig. Jødiske organisationer anslår at der er omkring 75.000 jøder i de østlige områder af Ukraine og endnu flere i resten af landet.

Læs også:

Ukraine vedtager lov mod antisemitisme

I dag er under 1% af Ukraines 40 millioner indbyggere jøder. For 80 år siden blev over 30.000 jøder myrdet i Babi Yar-massakren.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem