Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Må møde i retten efter dette billede

Den egyptiske sanger Mohamed Ramadan (i midten) holder om den israelske sanger Omer Adam under besøg i Emiraterne. (Foto: Privat)
Opfattes som en fornærmelse mod det egyptiske folk.

Israel og Egypten indgik allerede fredsaftale i 1979, alligevel er forholdet mellem de to nabolande ikke det varmeste. Det mærker den egyptiske sanger Mohamed Ramadan nu på egen krop, skriver avisen Times of Israel.

https://twitter.com/Micu1998/status/1331096865731960833

Den kendte egyptiske sanger og skuespiller poserede for et par dage siden sammen med den israelske sanger Omer Adam og den israelske fodboldspiller Diaa Sabia i Emiraterne (Sabia har palæstinensisk baggrund er den første israelske fodboldspiller som spiller for emiratisk fodboldklub – læs MIFFs artikel om det HER). «Musikken bringer os sammen», skrev Ramadan under billedet som han postede på sociale medier.

Ramadan har flere millioner arabiske følgere på sociale medier og flere af dem reagerede kraftigt på billedet. De var rasende over at han poserede sammen med to israelere. Reaktionerne blev så voldsomme at Ramadan valgte at fjerne billedet fra sociale medier.

Alligevel får billedet også retslige konesekvenser for den populære sanger. En egyptisk advokat mener Ramadan «har krænket det egyptiske folk» og har trukket ham i retten. En egyptisk domstol skal behandle sagen 19. december.

Billedet har også medført at den 32-årige sanger er blevet suspenderet fra syndikatet for egyptiske musikere frem til retssagen mod ham er afgjort.

Selv om Egypten har officielle bånd med Israel opfordrer den egyptiske regering ikke til en varm fred med deres naboland, Israel. Normalisering med den jødiske stat er fortsat upopulært i Egypten. Det står i skærende kontrast til Abrahamaftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne og Bahrain. I modsætning til Egypten, har Israel allerede et nært og varmt forhold til de to Golfstater – læs mere HER.

Læs også MIFFs artikler om Abrahamaftalerne HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem