Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Største israelske delegation nogensinde ved OL 2020

Israelske Saki Muki vandt finalekampen under VM i Japan. Nu skal han også med til OL i 2020. (Foto: Skærmdump fra tv-udsendelsen af finalen)
Indtil videre har de israelske atleter kvalificeret sig til at konkurrere i ridning, spring, baseball, skydning og rytmisk gymnastik.

Artiklen er oversat af Henrik Engel.

Den israelske delegation ved sommer-OL i 2020 i Tokyo bliver den største i Israels historie, skriver Jerusalem Post.

Ved OL i 2016 i Rio de Janeiro, deltog Israel med den hidtil største delegation på 47 atleter, som repræsenterede landet i 17 forskellige sportsgrene.

I 2020 vil der deltage 85 atleter indenfor 18 forskellige sportsgrene.

”Det er et vanvittigt antal efter Israelske standarder”, sagde Vered Buskila, vicepræsident for den Israelske Olympiske Kommité, rapporterede nyhedssiden NoCannels.

Buskila er selv tre-gange olympisk sejler og hun kender konkurrencen. Buskila er vokset op i Bat Yam og hun begyndte at sejle som barn ved strandene ved sin hjemby og vandt sit første verdensmesterskab da hun var blot 15 år.

Buskila forklarer at hendes erfaring som konkurrence-sejler betyder, at hun forstår hvad der venter atleterne.

”Nu hvor jeg ser tilbage, forstår jeg at mit talent var målrettethed og vedholdenhed,” forklarer hun.

”Da jeg vandt verdensmesterskabet, besluttede jeg at det er, hvad jeg vil lave resten af mit liv!”

Delegationen mærkede en kæmpe stigning i antal atleter efter baseball-holdet kvalificerede sig til OL. Baseball-sejren fik delegationen til at vokse med yderligere 24 atleter.

”Den ultimative drøm er gået i opfyldelse,” sagde Peter Kurz, Israel Association of Baseball, præsident og chef for Team Israel i en udtalelse på IABs hjemmeside.

”Det var næsten umuligt at forestille sig, men med de fantastiske resultater troede det dedikerede hold hele tiden selv på det.”

Udover baseball vil de israelske atleter også repræsentere landet i andre sportsgrene. Indtil videre har atleterne også kvalificeret sig indenfor spring, skydning og rytmisk gymnastik.

Sidstnævnte er specielt bemærkelsesværdigt, da en af de kvalificerede atleter, Linoy Ashram, vurderes til at være Israels største medalje-håb!

Ashram vandt sølv i 2019 i European Games All-around og sølv i World All-around i 2018. Men flere kvalificerede atleter er nok på vej sammen med løberen Lonah Chemtai Salpeter, vindsurferen Katy Spychakov og selvfølgelig verdensmesteren i judo, Sagi Muki.

Derudover har Israels Olympiske Kommité et endnu større mål: 10 atleter i finalen!

”I Rio havde vi fem,” forklarer Buskila til NoChannels. ”Vi ønsker at fordoble antallet. Vi sigter mod at vinde to medaljer. Vi har aldrig haft mere end to medaljer ved det samme OL, så måske vil det blive vores år…”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem