Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har skudt drone ned efter den fløj ind i Israel fra Gaza

Droner med eksplosiver er den nye trussel mod Israels sydlige og nordlige grænse. (Illustrationsfoto: Getting above the crop canopy with a UAV. (Texas A&M AgriLife photo by Kay Ledbetter)
Ifølge IDF kom ingen til skade efter dronen fløj ind i Israel fra Gaza. Israel er bekymret for, at droneangreb bliver den nye trussel mod IDF tropper langs grænsen til Gaza.

Torsdag skød IDF en ubemandet drone ned, efter den var fløjet ind i israelsk territorium nær grænsen til Gaza, skriver Yediot Ahronoth.

IDF’s talsmand har bekræftet hændelsen og sagde, at der ikke er tilskadekommende.

IDF har sendt dronen til yderligere undersøgelse.

Det er ikke den første drone, IDF har skudt ned efter den er fløjet ind i israelsk territorium fra Gaza. Det har ført til en stigende bekymring for, at droneangreb bliver den nye trussel fra den Hamas-styrede enklave.

For en måned siden forsøgte en terrorcelle at angribe en IDF patrulje nær Gaza-grænsen med en eksplosionsanordning monteret på en drone. Heller ikke her var der tilskadekommende, men et militært køretøj blev ramt.

IDF’s talsmand udtalte herefter, at det israelske luftvåben angreb terrorcellen, som havde sendt dronen fra den sydlige del af Gazastriben.

Tidligere på ugen blev en IDF-drone, der opererer over Gaza, skudt ned nær den sydlige by Rafah.

IDF sagde, at hændelsen var under efterforskning, men at intet tydede på, at der var tale om en efterretningslækage.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem