Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Ukrainsk borgmester: – Tak for hjælpen Israel

Her ses hjelme og veste blive sendt fra Israel til Ukraine, 18. maj 2022. (Foto: Israels forsvarsministerium)
Kharkivs borgmester har sendt takkebrev til Israels udenrigsministerium.

Kharkivs borgmester hvis by er hårdt ramt af den russiske invasion, har sendt takkebrev til Israels udenrigsministerium. I brevet beskriver borgmesteren hvor afgørende Israels humanitære bistand til hans by har været, skriver Israel Hayom.

“På vegne af alle indbyggere i Kharkiv og mig selv, vil jeg gerne udtrykke vores dybeste taknemmelighed til den israelske ambassade i Ukraine og dig personligt for den humanitære bistand, du har ydet til Kharkiv,” skrev Ihor Terekhov i brev til Israels ambassadør i Ukraine Michael Brodsky.

Israel har blandt andet forsynet byens indbyggere med hundredvis af madpakker og medicin.

“Jeg tror på, at vi gennem en forenet indsats vil være i stand til at overvinde en meget svær tid og etablere samarbejde om rehabiliteringen af Kharkiv også efter vores sejr,” skrev Terekhov.

Israel er blevet udsat for hård kritik af ukrainske embedsmænd, inkl. præsident Volodymyr Zelenskyy, for tilbageholdenhed med at sende militærhjælp til det krigshærgede land.

Israel står i en meget kompliceret situation fordi Rusland står stærkt militært i Syrien og Iran banker på for at etablere sig der sammen med deres hændlangere – terrororganisationen Hizbollah som Iran støtter økonomisk. Iran og de terrorgrupper som de støtter, har som erklæret mål at udslette Israel – det gælder blandt andet både Hizbollah i Libanon, Hamas og Islamisk Jihad i Gaza. Hvis Iran etablerer sig i Syrien vil det være en eksistentiel trussel mod Israel. Derfor er Israel afhængig af at kunne bombe Iran-mål i Syrien, hvilket kun er muligt med Ruslands tilladelse.

Israel har givet Ukraine humanitær hjælp og taget imod over 10.000 flygtninge. Israel var det første land, der sendte et felthospital til Ukraine, og gjorde mange bestræbelser på at arrangere fredsforhandlinger mellem Kiev og Moskva. Israel har desuden sendt defensivt udstyr til ukrainske redningsstyrker og civile organisationer, hvilket markerede et skift i dets politik om krigen.

Udenrigsministeriets embedsmand Einat Shlain sagde, at udenrigsministeriet har arbejdet på at give Ukraine humanitær hjælp siden begyndelsen af marts.

Vi gjorde det “kreativt, baseret på behovene på jorden: fra forsendelse af frakker og tæpper, medicin, [elektriske] generatorer og vandrensningssystemer til at etablere et felthospital i samarbejde med sundhedsministeriet, der leverer mad til borgere i belejrede byer og afholdelse af workshops om hvordan man kan håndtere traumer og seksuel vold til flere tusind ukrainere,” sagde hun.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem