Gideon Sa'ar har tidligere været minister i Netanyahos regeringer. Han er nu en af premierministerens rivaler i Likud.

– Tostatsløsning med palæstinenserne er en “illusion”

Gideon Sa'ar, der udfordrer Benjamin Netanyahu om Likud-ledelsen, kritiserer premierministeren for "uendelige indrømmelser".

Den 26. december afholdes der ledervalg i Likud-partiet. Efter Benjamin Netanyahu ikke er lykkedes med at danne regeringsflertal to gange, har Gideon Sa’ar udfordret ham i kampen om partiledelsen. I valgkampen er Sa’ar placeret til højre for Netanyahu i tilgangen til palæstinenserne.

Overalt i verden siger de, at to-statsløsningen fortsat er vejen frem mod en aftale. Jeg må fortælle jer at det ikke er en position, der hjælper nogen. To stater er en illusion, sagde Sa’ar søndag den 15. december ifølge Times of Israel.

Sa’ar mener, at Netanyahu har bidraget til at opretholde illusionen og beskyldt ham for ide sidste ti år at give “uendelige indrømmelser” til PA-præsident Mahmoud Abbas, blandt andet ved byggestop i bosættelser på Vestbredden.

Sa’ar mener, at palæstinenserne skal have selvstyre i en føderation med Jordan.

-Der kan ikke være endnu en stat mellem Jordanfloden og [Middelhavet], slog Likud-politikeren fast.

Netanyahu forventes at slå Sa’ar med en god margin ved valget.

Palæstinenserne har gentagne gange nægtet at oprette deres egen stat mellem Jordanfloden og Middelhavet, både før og efter at Netanyahu og Sa’ar kom på banen.
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp