Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– At ikke reagere på Irans angreb ville være tankegangen fra før 7. oktober-massakren

Israelske F35-jagerfly i træning over Syd-Israel. (Foto: IDF)
- Israel kan ikke lade Iran lære, at et angreb med flere hundrede droner, krydsermissiler og ballistiske missiler tolereres, skriver Yaakov Katz, tidligere chefredaktør i Jerusalem Post.

Israels forsvarsstyrker, støttet af amerikanske, britiske og jordanske styrker, har nedskudt 99% af de flere hundrede raketter og droner, som Iran angreb med i nat.

Som mange andre er Yaakov Katz, tidligere chefredaktør for Jerusalem Post, dybt imponeret over Israels defensive evne. Samtidig advarer han mod at tro, at Israel ikke bør at slå tilbage, fordi landet har et så effektivt missilforsvar. Det var en dominerende tankegang i Israel før 7.oktober-massakren i 2023: Det er muligt at leve med et højt trusselsniveau fra naboerne, fordi missilforsvaret giver sikkerhed.

– 7. oktober-massakren lærte os, at det er forkert, skriver Katz på X

– Israel kan ikke lade Iran lære, at de kan angribe med flere hundrede droner, krydsermissiler og ballistiske missiler, og at det tolereres, fordi de fleste af dem blev nedskudt. Gør vi det, vil det kun være et spørgsmål om tid, før det næste angreb kommer, tilføjer han.

Norges udenrigsminister Espen Barth Eide har opfordret “alle parter til at udvise maksimal tilbageholdenhed”. Det er netop den tankegang som Katz advarer imod. Iran har udvist aggression og overtrådt artikel 2 i FN-pagten. Israel skal vise Teheran, at de ikke kan gøre det ustraffet, skriver Katz.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel herMobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem