Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Første raketangreb mod byen Ashdod i over to måneder

Her ses dagens raketangreb fra Gaza mod den israelske by Ashdod, 25. marts 2024. (Foto: Sociale medier)
Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er israelske byer blevet udsat for flere tusind raketangreb. I dag måtte 230.000 israelske indbyggere løbe i dækning fra raketangreb fra Gaza.

I dag affyrede terrorgrupper i Hamas-kontrolleret Gaza 8 raketter mod den israelske by Ashdod, beliggende omkring 25 km nord for Gaza.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er israelske byer blevet udsat for flere tusind raketangreb.

Byen blev senest udsat for raketangreb fra Gaza den 14. januar.

To af raketterne blev nedskudt af Israels missilforsvar Iron Dome. De øvrige raketter eksploderede i åbne områder. I skrivende stund er der ikke rapporteret fysiske skader, men hvert eneste raketangreb efterlader permanente ar på indbyggernes sjæl, husk det når MIFF skriver at der ikke skete fysiske skader under raketangreb mod israelske byer.

Hamas har påtaget sig ansvaret for raketangrebene.

7. oktober-massakren mod Israel er den direkte årsag til Israels krig mod Hamas i Gaza. Krigen har ødelagt store dele af Hamas’ militære kapaciteter, men dagens raketangreb viser, at terrorgruppen fortsat truer Israels sikkerhed.

Der er også kommet meldinger om at Hamas-terrorister i dag formåede at infiltrere israelsk territorium, ifølge IDF er det dog ikke korrekt.

I nat blev Nord-Israel også udsat for raketangreb fra Libanon. Terrororganisationen Hizbollah affyrede 15 raketter mod israelske militærpositioner langs grænsen til Libanon.

Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem