Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

EU sætter UNRWA-bistand på pause

Her ses et soveværelse i kibbutz Kissufim efter 7. oktober-massakren. (Foto: Flash90)
Det sker som en direkte konsekvens af mistanke om at #UNRWA ansatte deltog i 7. oktober-massakren mod #Israel

Som MIFF skrev i dag har ny rapport vist at flere UNRWA-ansatte deltog i 7. oktober-massakren mod Israel, den værste massakre mod jøder siden Holocaust.

FN har fyret flere UNRWA-ansatteflere lande har stoppet deres UNRWA-bistand, mindst 12 UNRWA-ansatte er blevet fyret. I skrivende stund har USA, Tyskland, Japan, Frankrig, Schweiz, Canada, Holland, Storbritannien, Italien, Australien, Finland, Island og Estland stoppet deres UNRWA-bistand. I løbet af dagen er flere lande blevet tilføjet til listen.

Nu har EU som en af UNRWA’s største donorer besluttet at sætte UNRWA-bistand på pause, i skrivende stund planlægges der ikke udbetaling af UNRWA-bistand før ultimo februar, skriver i24NEWS.

Europa-Kommissionen forventes at gennemgå sagen afhængigt af undersøgelsens resultat.

EU forventer at FN-agenturet UNRWA vil gå med til en uafhængig revision med fokus “på de kontrolsystemer, der er nødvendige for at forhindre eventuel involvering af deres ansatte i terroraktiviteter.”

Samtidig med flere lande og internationale organisationer har sat deres UNRWA-bistand på pause, har Saudi Arabiens udenrigsministerium meddelt at undersøgelse skal være faktabaseret.

UNRWA’s generalkommissæren Philippe Lazzarini opfordrede det internationale samfund til ikke at stoppe deres bistand.

Imens fortsætter beviserne om UNRWA-ansatte og deres aktive deltagelse i massakren med at komme frem. The Wall Street Journal skriver at mindst 12 UNRWA-ansatte deltog i 7. oktober-massakren og omkring 10 % af UNRWA’s 12.000 ansatte i Hamas-kontrolleret Gaza har forbindelser til terrorgrupper.

Natasha Hausdorff, der er advokat med speciale i international ret understreger at problemerne med UNRWA ikke er nye.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem