Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her blev 20 gidsler holdt fanget

Gidslerne sad fanget under umenneskelige forhold i små celler bag tremmer. (Foto: IDF)
IDF fandt tegninger tegnet af 5-årige israelske Emilia som sad fanget i tunnellen.

Israelske efterretninger har ført til at Israels forsvarshær (IDF) har fundet frem til en underjordisk tunnel i Gaza, hvor flere gidsler, inkl. børn blev holdt fanget. Gidslerne er siden blevet flyttet af terrorister til anden lokation i Hamas-kontrolleret Gaza.

Gidsler holdt fanget under ummenneskelige forholdt – i den underjordiske tunnel ses det tydeligt at gidslerne blev holdt fanget under «svære og umenneskelige forhold». Tunnellen blev fundet under hjemmet af en top Hamas-terrorist i Khan Younis i Gaza.

Her blev 5-årige Emilia holdt fanget i 50 dage:

IDF-talsmand Daniel Hagari udtaler at tunellen blev afdækket efter «præcis efterretning». Da IDF-soldaterne gennemsøgte den lange tunnel blev de mødt af flere Hamas-terrorister. Terroristerne blev dræbt i kampe med IDF. IDF’s talsmand tilføjer: – Der var eksplosive anordninger i tunnellen for at beskytte terroristerne og forhindre os i at finde frem til gidslerne.

I tunnellen fandt IDF flere rum, hvor gidslerne havde siddet fanget. Rummene svarede til beskrivelserne givet af frigivede gidsler, der blev frigivet mod at Israel løslod flere hundrede dømte terrorister, der havde begået alvorlige terrorangreb. IDF fandt blandt andet 5 små celler med madrasser på gulvet og et toilet.

IDF fandt også tegninger tegnet af 5-årige Emilia Aloni. Den lille pige blev frigivet i november 2023. IDF fandt ingen gidsler. Gidslerne er et vigtigt kort på hånden for terroristerne i Gaza, derfor menes de at være blevet flyttet til anden lokation i Hamas-enklaven.

Ingen dagslys, tung luft og høj luftfugtighed: – Ifølge de informationer vi har, blev omkring 20 gidsler holdt fanget her. De blev holdt fanget under med svære forhold uden dagslys, tung luft, for lidt ilt, forfærdelig høj luftfugtighed som gør det vanskeligt at trække vejret, udtaler IDF’s talsmand og tilføjer:

– Nogel af gidslerne blev frigivet efter 50 dage under de forfærdelige forhold, men mange holdes fortsat fanget i Gaza under endnu værre forhold. Flere af dem er ældre mennesker med akut brug for medicin og hjælp.

Over 100 dage i fangeskab – der sidder fortsat omkring 136 gidsler fanget i Gaza, nogle af dem er allerede dræbt. Mange af de øvrige gidsler vil ikke overleve uden lægehjælp og medicin.

IDF’s talsmand: – Vi gør alt hvad vi kan for at få gidslerne hjem.

IDF har nu destrueret tunnellen hvor 5-årige Emilia og de andre gidsler blev holdt fanget.

Hamas’ underjordiske tunnelnetævrk i Gaza har vist sig at være meget mere omfattende end hidtil antaget. IDF vurderer at netværket strækker sig over 560-720 km. Til sammenligning er Londons Underground 400 km.

Alene under Khan Younis, hvor det menes at både gidslerne og Hamas-leder Yahya Sinwar er, menes der at være 160 km underjordiske tunneller.

Det tager flere år og koster flere milliarder at bygge èn terrortunnel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem