Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Pelle Dragsted i Folketinget: – Jeg kan slet ikke forstå, man ikke kan tage afstand fra Hamas

Pelle Dragsted, Folketingsmedlem, Enhedslisten. (Foto: Marie Hald, Folketinget)
- Jeg ved godt, hvem af os, der ville stå forrest til fængsling eller noget værre, hvis de herskede, hvor vi levede, siger Pelle Dragsted, medlem af Folketinget, Enhedslisten.

Allerede i oktober 2023 kom det frem at Enhedslisten (EL) i flere år havde deltaget demokratiprojekt i Judæa og Samaria (Vestbredden) med blandt andet Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP).

Efter 7. oktober-massakren mod Israel hvor flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd som de myrdede, voldtog og tog som gidsler til Gaza, besluttede partiet at indstille alt fremtidigt samarbejde med DFLP, efter mistanke om at deres afdeling i Hamas-kontrolleret Gaza, havde deltaget i massakren.

I forbindelse med den seneste partilederdebat i Folketinget, har DR sendt opdateringer via livebloggen.

Under livebloggen roste Alex Vanopslagh som er partileder af Liberal Alliance (AL), Pelle Dragsted, der er medlem af Folketinget for Enhedslisten, for at tage klar afstand fra terrorgruppen Hamas.

Vanepslagh spurgte Dragsted om han ser det som et problem at dele af partiets bagland har svært ved at tage afstand fra Hamas.

Hertil svarede Dragsted: – Jeg kan slet ikke forstå, man ikke kan tage afstand fra Hamas. De er ikke bare terrorister. De er en reaktionær, antidemokratisk, antifeministisk og antisocialistisk organisation.

– Jeg ved godt, hvem af os, der ville stå forrest til fængsling eller noget værre, hvis de herskede, hvor vi levede.

Skærmdump: https://www.dr.dk/tjenester/kimaira/article/urn:dr:drupal:article:6d665554-e17d-455e-adc4-14defb457c70?focusId=7075122


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem