Search
Israelske politibetjente poserer foran de beslaglagte våben forsøgt smuglet ind i Israel via Jordan. (Foto: Israelsk politi)

Største våbenbeslaglæggelse nogensinde ved grænsen til Jordan

Israelsk politi beslaglagde 137 våben forsøgt smuglet fra Jordan ind i Israel til kriminelle bander.

I samarbejde med Israels forsvarshær (IDF), har israelsk politi afværget forsøg på at smugle 137 våben ind i Israel via Jordan. Våbenbeslaglæggelsen er den største nogensinde ved grænsen med Jordan.

De seneste måneder har israelsk politi overvåget smuglerring som har været involveret i flere våben smuglerforsøg fra Jordan til Israel. Arbejdet har ført til afdækning af det rekordstore smuglerforsøg.

Af de 137 beslaglagte våben var der 120 håndvåben og 17 M-16 automatgevær Derudover blev der fundet en stor mængde våbendele og omkring 250 magasiner. De beslaglagte våben vurderes at have en værdi på over 10,8 millioner kroner, skriver Times of Israel.

Fire mistænkte, inkl. smuglerringens leder er anholdt. Ifølge politiet er de medlemmer af beduinsamfundeti Yeruham-området. Alle anholdte er i 20’erne og 30’erne.

Våbensmugling langs grænsen med Jordan er en stor udfordring for Israel. Selv om våbene også havner i terroristernes hænder, vurderes det at de fleste var på vej til kriminelle bander i Israel, inkl. Judæa og Samaria (Vestbredden).

De seneste år har der været en igangværende bandekrig mellem arabisk bander i Israel. Alene i 2023 har bandekrigene koster over 220 liv i Israels arabiske samfund. De fleste mord er sket i forbindel med bandeopgør samt i opgør mellem klaner og familier. Volden har også kostet flere der ikke var involveret i volden livet.

120 pistoler, 17 M-16 automatgevær og 250 magasiner blev konfiskeret. (Foto: Politiet)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp