Alene i år har israelske soldater beslaglagt over 300 våben langs grænserne mod Jordan og Egypten. (Foto: IDF)

Over 300 ulovlige våben konfiskeret ved grænserne til Jordan og Egypten i 2022

Udover våben er der også blevet beslaglagt over to kilo narkotika til en værdi på over 300 millioner kroner.

Indtil videre har Israel konfiskeret over 300 våben forsøgt smuglet ind i landet via grænserne fra Jordani løbet af 2022, skriver Jerusalem Post.

Den seneste fangst af våben forsøgt smuglet ind i Israel af våbensmuglere skete i går. Våbensmugleren havde 26 pistoler på sig med ind fra grænsen mod Jordan.

Udover våben har Israels forsvarshær (IDF) også konfiskeret over to kilo narkotika til en værdi på over 300 millioner kroner langs grænserne.

Det seneste år har Israel skærpet deres fokus på at stoppe våbnesmugling ind i landet. I 2020 blev 8 smuglerforsøg stopper, 13 i 2021 og 18 indtil videre i 2022.

IDF udtaler at tallene er «udtryk for stigende forsøg på at smulge narko og våben ind i israelsk territorium». Samtidig er der også sket en stigning i kampen mod smugling.

Størstedelen af våbensmuglingen foregår langs den israelsk-jordanske grænse. At det netop foregår der. skyldes at grænsen er længere og mindre bevogtet.

Også langs grænsen med Libanon er der forsøg på at smugle våben ind. Tidligere på året blev 100 granater og to våben forsøgt smulget ind fra Libanon

Udover våben har israelske soldater konfiskeret over to kilo narkotika ved grænserne. (Foto: IDF)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp