Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Statsministeren: – Danmark står bag Israel – Israel har ret til at forsvare sig

Statsminister Mette Frederiksen i pressemøde om krigen mod Israel: - Det er et fuldstændigt utilgiveligt overgreb på civile, og derfor er vi rigtig mange lande, der tager skarp afstand og fordømmer handlingerne fra Hamas, (Foto: Statsministeren taler under Quantum 2023 Konference,29. september 2023, NATO North Atlantic Treaty Organization, flickr)
Mette Frederiksen: - Det er et fuldstændigt utilgiveligt overgreb på civile, og derfor er vi rigtig mange lande, der tager skarp afstand og fordømmer handlingerne fra Hamas.

MIFF har skrevet flere artikler om den ufattelige massakre Israels indbyggere har været udsat for i løbet af weekenden, efter de massive Hamas-angreb, der ramte landet fra flere fronter.

MIFF skrev blandt andet: Israel er blevet udsat for et blodbad aldrig set før – hjerteskærende billeder har sat sig på nethinden og vil aldrig blive glemt. Den 7. oktober 2023 vil gå over i historien som en af Israels værste dage.

I skrivende stund er over 700 israelske børn, kvinder, ældre og mænd blevet myrdet af Hamas, flere tusind er såret og alt tyder på flere hundrede er blevet kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza.

Der er meldinger om at flere terrorister er trængt ind i Israel, der er fortsat kampe mellem Israels forsvarshær og tungt bevæbnede terrorister. Raketangrebene mod Israel fortsætter også, og dødstallet blandt civile israelere forventes at stige yderligere.

MIFF har set mange hjerteskærende klip delt på sociale medier, mange af dem er for blodige til at vi kan dele dem. Et af de værste klip vi har set, er af en lille israelsk dreng, der åbenbart er blevet kidnappet alene til Gaza. I klippet kalder han på sin mor mens palæstinensiske børn slår ham med pinde/kæppe og nedgør ham – hjertet brister simpelthen!

I går indkaldte Statsminister Mette Frederiksen til pressemøde om krigen mod Israel:

Statsministeren kaldte terrorgruppen Hamas’ angreb mod Israel “forfærdeligt”.

Statsministeren udtalte sig om krigen mod den jødiske stat, i forbindelse med hun var gæst i Det Kongelige Teater ved en særforestilling om Oktober 43, hvor de danske jøder blev reddet fra nazisterne til Sverige, skriver Berlingske Tidende.

Statsministeren tilføjede under pressemødet:

– Det er forfærdelige billeder. Jeg tror, at vi alle følger det med tilbageholdt åndedræt.

– Det er et fuldstændigt utilgiveligt overgreb på civile, og derfor er vi rigtig mange lande, der tager skarp afstand og fordømmer handlingerne fra Hamas.

Statsministeren kaldte Hamas for en “terrororganisation” og understregede at Danmark står bag Israel:

– Der er ikke nogen som helst tvivl om, at Israel har ret til forsvare sig selv. Det er Israel, der bliver angrebet af Hamas.

– Hamas skal stoppe med deres angreb

– Her og nu er der kun en løsning, og det er, at Hamas indstiller deres terrorangreb.

Statsministeren fortalte også, at Danmark er i tæt dialog med allierede og samarbejdspartnere, men sagde samtidig at det “endnu er for tidligt at sætte ord på, hvad der kan være et dansk bidrag”.

Statsministeren sendte desuden en klar besked om at Danmark står sammen med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem