Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fem israelere såret i terrorangreb i Judæa og Samaria

I dag blev fem israelere såret i endnu et terrorangreb i Judæa og Samaria, 13. juni 2023. (Foto: MDA)
De sårede er i moderat til alvorlig tilstand. For to uger siden blev ung israelsk småbørnsfar dræbt i terrorangreb i samme område.

I dag blev fem Israelere blev såret i terrorangreb nord for (Judæa og Samaria ) Vestbredden. En israelsk-jødisk bilist i 30’erne blev skudt på ved Efes-overfarten, beliggende mellem bosættelserne Mevo Dotan og Hermes, vest for den PA-kontrolleret by Jenin, hvor de palæstinensiske myndigheder (PA) for længst har mistet kontrollen og flere terrorgrupper har taget over. Jenin er i dag en af ud af flere PA-kontrollerede byer, hvor terrorgrupper truer Israels sikkerhed.

Efter den unge billist blev såret i dagens terrorangreb, formåede han at køre til en kontrolpost, hvor han blev behandlet af sundhedspersonale fra Israels ambulancetjeneste Magen David Adom (MDA). Billisten var blevet skudt i overkroppen, men var ved bevidsthed. Hans tilstand vurderes at være moderat, skriver Times of Israel.

Ifølge redningstjenesten Rescuers Without Borders skød bevæbnede palæstinensiske terrorister først mod den israelske bilist og angreb herefter flere israelere i området – fire af dem blev såret.

Israels forsvarshær (IDF) udtaler at de fire sårede var IDF-soldater. De blev moderat til alvorlig såret ved terrorangrebet.

For to uger siden blev småbørnsfaren – 32-årige Meir Tamari dræbt i terrorangreb i samme område.

I skrivende stund har mindst 20 israelere betalt med livet for palæstinensisk terror i 2023.

Her sers skudhullerne i bilen som blev beskudt af palæstinensiske terrorister. (Foto: Samaria regionale råd)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem