Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Se svar fra svensk styrelse på MIFF’s afsløring af skattefinansieret medietræning til ekstremister

MIFF Sverige har afsløret at flere millioner svenske skattekroner brugt på at uddanne palæstinensiske "miljøjournalister", i stedet gik til at glorificere terrorister og støtte ekstremisme. (Foto: Flash90)
Svarene på MIFF's spørgsmål viser mere end noget andet, at de svenske myndigheder mangler basal viden om hvor alvorlig terrortruslen mod Israel er.

For få dage siden kom MIFF Sverige med chokerende afsløring. Palæstinensiske deltagere i et kursus finansieret af Naturvårdsverket, som er Sveriges statsforvaltning og Sida (Sverigs bistandsmyndigheder), både under og efter kurset, er kommet med ekstreme udtalelser på sociale medier.

MIFF har derfor spurgt leder af Sveriges Miljøstyrelses Internationale afdeling og projektleder, Katrin Zimmer om en kommentar på MIFFs afsløringer:

MIFF: Er du klar over, at de palæstinensiske myndigheder (PA) og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas har den fulde kontrol over medierne i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza?

– Nej, det er jeg ikke klar over.

MIFF: Det er jo et potentielt problem, når der står kursusprogrammet at de journaliststuderende skal “opbygge stærke forbindelser” til medierne, der kontrolleres af PA og Hamas.

Hvad? nytter det ikke at uddanne dem, når de er styret af Hamas?

Ingen spor på terrorforbindelse

MIFF: Har I stillet krav til kursusdeltagernes baggrund?

– Nej, vi stillede krav om at de skulle kunne engelsk.

MIFF: Skal deres baggrund ikke tjekkes, skal I ikke tjekke at de ikke opildner til had og vold, når svenske skattekroner finansiere deres journalistiske uddannelse?

– Det ved jeg ikke. Jeg synes faktisk det er langt ude.

MIFF: Er had og tilskyndelse til terror i Judæa og Samaria og Gaza langt ude?

– Nej, men at vores penge går til det her… at man direkte kan forbinde det med, at de terroriserer Israel.

Miljøinteresse stopper spredning af had

MIFF: Synes du ikke, I skulle have stillet krav om at kursusdeltagerne ikke er involveret i terroraktiviteter?

– Måske det vil påvirke dem i en positiv retning at tage kurset? Når alt kommer til alt, lærer vi dem om miljø, og de får måske interesse for andre området og i så fald en sans for at involvere sig i andet end den slags rædsler.

Efterlyser krav fra Udenrigsministeriet

MIFF: Svenske politikere er under pres om at stille krav til PA om at stoppe opildning til had og terror…

-Absolut! Det synes jeg man skal gøre.

MIFF: Så er det vel underligt for svenske politikere, at de svenske myndigheder ikke stiller krav om, at personer som modtager svensk finansieret uddannelse, ikke har terrortilknytning.

– Så burde der komme en klarere tilkendegivelse fra Udenrigsministeriet i sagen til Sida, så det fremgår når vi søger penge. Vi har ikke et anti-terror-perspektiv nu, men det er bestemt noget, der kan indgå. Det ville være godt.

MIFF’s analyse

Svarene på MIFF’s spørgsmål viser med al tydelighed, at der er en uacceptabel uvidenhed om opildning til terror og had via sociale medier, via PA og terrorgrupper som Hamas. De seneste 25 år har de modtaget mindst 24 milliarder danske kroner i svensk skattefinansieret bistand. Samtidig er opildningen til terror mod israelere, eskaleret i det palæstinensiske samfund og har dermed gjort udsigterne til fredelig sameksistens endnu mindre. Derfor er det mere end naivt at tro medietræning af ekstremister, som misbruger sociale platforme til at sprede opildning til terror og had ikke kan kobles sammen med terror.

Desværre mangler Sveriges Miljøstyrelse og Katrin Zimmers basal viden om virkeligheden i Israel og den terrorkrig/propagandakrig som landet har levet med igennem årtier.

Læs mere om sagen via miff.se her.

Miljøstyrelsens skriftlige svar

MIFF har bedt Miljøstyrelsen bekræfte på skrift at de ikke stiller krav til kursusdeltagernes baggrund

I deres svar skriver styrelsen: – Miljøstyrelsen har ingen skriftlige instruktioner vedrørende deltagerne inden de modtager bistandsmidler.

I Tweet skriver styrelsen: – Som en del af samarbejdet med den palæstinensiske miljømyndighed bidrog vi til en uddannelse, der havde til formål at øge unge journalisters interesse for miljøspørgsmål. Vi har gennemført lignende kurser i Sydamerika, Asien og Afrika.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem