Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nej, Amnesty, kvinder har ikke ret til at slette Israel fra landkortet

Amenstys vægplakat i Sverige. (Foto: Privat, via Elder of Ziyon)
«Kvinder har altid ret,» proklamerer Amnesty over et billede af den ekstreme palæstinensiske provokatør Janna Jihad. Om halsen bærer hun sit smykke hvor Israel er blevet slettet fra landkortet.

Ifølge den pro-israelske blogger Elder of Ziyon hænger annonceplakater fra Amnesty med Janna Jihad nu i Sverige. Kampagnen er blevet søsat forud for kvindedagen den 8. marts.

Hvem er Janna Jihad?

Janna Jihad råber «One, two, three, four, occupation no more». Men når Tamimi-klanen, som hun tilhører, taler om besættelse, mener de ikke Israels militære kontrol i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Janna Jihad sagde i 2018: «okkupationen af Palæstina» har varet i «70 år» [SABC, 14. juli 2018]. Hun har et tæt samarbejde med sydafrikanske organisation «2 Suns Shamsaan». Da to af Janna Jihads nærmeste slægtninge blev løsladt fra israelsk fængsel 29. juli 2018, lagde organisationen et billede op hvor Hasharon-fængslet omtales som «Israelsk-okkuperet Palæstina». Fængselet ligger mellem de to israelske byer Ra’anana og Netanya, i det som har været Israel siden 1948.

Skulle der være nogen tvivl om hvilken «fred» Janna Jihad ser for sig, så har organisationen også lagt et billede op af et landkort hvor Israel er slettet og erstattet med farverne i det palæstinensiske flag.

Janna Jihad sier der er «rigtig meget apartheid» i Israel, «som der også var i Sydafrika» [SABC, YouTube 20. juli 2017]. Schweiziske Jacques De Maio, som leder Den internationale Røde Kors Komité i Israel og i de palæstinensiske selvstyreområder som styres af de palæstinensiske myndigheder (PA), udtaler om apartheid-anklagen: – Der er ikke apartheid i Israel eller i Judæa og Samaria.

Janna Jihad fortæller at hun blev «journalist» som 7-årig da hun opdagede at der «ikke var nok journalister» til at dække hvad der skete i hendes landsby. Faktum er, at stort set ingen konflikt i verden dækkes af flere udenlandske journalister – især hendes landsby har fået mange journalistbesøg. Faktum er, at Janna Jihad var født i USA og levede sine første år i Florida. Senere flyttede hun med sin mor til Nabi Saleh fordi moren «ikke tålte det isoleret amerikanske liv». «Når man tænker på at Jannas mor foretrækker livet i Nabi Saleh fremfor West Palm Beach, bør det hun siger om alle de traumer, som Israel har påført dem, måske tages med et gran salt?» kommenterer Petra Marquardt-Bigman i en artikel om Janna Jihad.

Janna Jihad kommer åbenbart stadig med overdrivelser. «Vi ser altid børn blive brændt af [zionist] bosættere,» sagde hun i 2017 til hjemmeside i Sydafrika. Altid? «A lot of times settlers just come in and just kill children with their cars,» sagde hun i 2017 til TRT World. A lot of times?

En vending som går igen i Janna Jihads propaganda er, at israelerne ikke er mennesker.

– Vi har menneskelighed. Vi har barmhjertighed, ikke som dem, de dræber, arresterer og sårer mennesker, sagde hun til TRT World. Hun glemte at nævne alle dem, der blev dræbt og såret af indbyggerne i Nabi Saleh, dræbt af hendes egen klan?

Janna Jihad fremstukker stenkast som «ingenting». Forkert! Stenkast både kan og har kostet liv. Stenkast kan også forårsage store menneskelige og materielle skader. «Stenene var store nok til at dræbe,» stod der på forsiden af det norske medie VG Nett da norske observatører i Hebron blev ofre for palæstinensiske stenkast i 2006.

Judah Shoham blev aldrig teenager, han blev dræbt af stenkastende palæstinensere da han var en baby på 5 måneder. Jonathan Palmer nåede aldrig at fejre sin 2 års fødselsdag, han blev dræbt sammen med sin far, da palæstinensere kastede sten mod deres bil i oktober 2010 – vi kunne desværre nævne mange eksempler på israelere som har betalt med livet for palæstinensiske stenkast.

I interview til Vice News, publiceret på YouTube 19. april 2016, ses Janna Jihad sidde foran en tegning hvor en pige som bider en israelsk soldat i læggen, en dreng bider den israelske soldat i armen og to kvinder hamrer han i hovedet. Tegningen afbilleder en rigtig voldshændelse, der skete i 2015 som Janna Jihads tætte slægtninge deltog i. Soldaten er tegnet som en hund. I samme interview udtaler Jihad: «Jeg lever den tredje intifada.» Syv måneder forud for interviewet blev omkring 30 israelere blevet dræbt i kniv- og skud terrorangreb af andre palæstinensere som «levede den tredje intifada».

Janna Jihad vil slette Israel fra landkortet

Janna Jihad bærer sit navn med rette. Hør her hvordan hun leder folkemængden med råbet «Fra floden til havet vil Palæstina blive fri!» I et kampagneklip publiceret af Amnesty i 2021, og nu igen på et billede forud for kvindedagen i 2023, bærer Janna et smykke, hvor Israel er slettet fra landkortet. Hendes «intifada» slutter ikke før verdens eneste jødiske stat er fjernet og erstattet med palæstinensisk stat nummer 3 (Jordan var i første omgang en del af mandatområdet, og over 70% af befolkningen er palæstinensere), arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Amnestys støttespillere må ikke lade sig snyde. Det er ikke hendes egen landsby Janna Jihad vil «frigøre» fra israelske soldater. Hun vil «frigøre» verden fra én jødisk stat. Janna Jihad er en del af en aktivistisk og voldelig klan med et velsmurt medienetværk.

Den 8. december i 2021 under Livesending på Facebook, udtalte Janna Jihad at hun er en del af generationen som vil kæmpe for hver eneste bid af landet. Hun vil ikke gå på kompromis. Hun «ser ikke et frit Palæstina for sig uden hver eneste flygtning vender tilbage til sit hjem». Det er kodeord for at flytte over 7 millioner palæstinensere ind i Israel, så verdens eneste jødiske stat forsvinder.

Livesendingen var blevet organiseret af organisationen Palestinian Return Centre som har tætte forbindelser til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza. Kvinder har absolut ikke altid ret.

Hvem er Janna Jihads familie?

Det faktum, at Jannas far fik navnet Jihad, antyder, hvad der driver Tamimi-klanen. Og de har vist i praksis, hvad de tror, ​​jihad betyder. I 2001 førte Ahlam Tamimi, Jannas slægtning og forbillede, en selvmordsbomber til pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem. Da terroristen detonerede bomben, kostede det 15 personer livet, inkl. 7 børn og en gravid kvinde og 130 såret på krop og sjæl. Reaktionerne på målrettede angreb mod børn og civile er ikke de samme overalt på jorden. Ahlam Tamimi fortæller hvordan almindelige palæstinesere smilede tilfreds efter hun havde deltaget i massedrabet.
Ahlam har selv udtalt at hun blev så glad da hun hørte hvor mange var blevet dræbt i terrorangrebet. PA har siden udbetalt mindst 8 millioner kroner i terrorløn til terroristerne. Danske skattekroner har været med til at finansiere terrorlønnen.
Janna Jihads familie har ofte fortalt hvor stolte de er over Ahlam Tamimi og hendes «motstandskamp».

Skal man tro Amnesty er Janna Jihad en engageret teenager med en stærk og uafhængig stemme, men det billede smuldre når man ser at hendes mor er direktør for kvindeanliggender i PA’s udviklingsministerium. Hendes onkel, Bassem Tamimi, og hans datter Ahed Tamimi som er Jannas kusine, er velkendte anti-israelske aktivister som har siddet fængslet for vold og opildning. Forholdet til Janna Jihad er så tæt at det i nogle internationale rapportager bliver fremstillet som om Bassem er hendes far. Bassem er ansat i PA’s indenrigsministerium, ifølge New York Times. Men ifølge reportagen fra 2013 møder han åbenbart ikke så ofte op i Ramallah – det lader nemlig til at han får udbetalt PA-løn for drive sin propagandakrig i landsby.

– Hvis det er en tredje intifada så vil vi være blandt dem som starter den, sagde Bassem Tamimi til New York Times i 2013.  De to første palæstinensiske intifadaer var voldelige optøjer som kostede flere tusind mennesker livet.

I oktober 2015 delte Nariman Tamimi, Bassems kone og Janna Jihads tante, et billede på Facebook som viser de mest dødelige steder på kroppen, hvor palæstinensiske terrorister bevæbnet med knive bør ramme israelske terrorofre – se billedet som blev gengivet i The Tower.

Manal Tamimi som menes at være Janna Jihads tante, Tweetede i 2014: «A new #intefada #Jerusalem,a strong clashes taking a place now at the old city and Zionist IOF losing control,I hope all of them gonna die». I august 2015 Tweetede hun: «I do hate Israel ,i do hate zionisim ,i wish a thrid Intefada coming soon and people rais up and kills all these zionist settlers everywhere». I september samme år, i forbindelse med den jødiske faste Yom Kippur, Tweetede hun: «Vampire zionist celebrating their Kebore day by drinking Palestinian bloods, yes our blood is pure & delicious but it will kill u at the end». Fred?

Flere af Tamimi-klanens hadytringer og opildning til vold, blev samlet i The Tower og på YouTube.

Janna Jihads kusine og «bedste ven», Ahed, blev i 2022 spurgt om sit budskab til seerne: – Uanset om det knivangreb, selvmordsangreb eller steinkast: Alle må gøre deres del og vi må stå samlet om vores budskab om at frigøre Palæstina, lød Ahed Tamimi’s svar. Fred? I Danmark ville vi ikke kalde det «ret til at påvirke», men hadytringer og opfordring til vold.

I 2021 kørte Amnesty en støtteaktion for Janna Jihad. «Hver eneste pro-israelsk aktivist står overfor dødstrusler. Det virker ikke som Amnesty mener de har brug for beskyttelse», kommenterer Elders of Ziyon.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem