Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har anholdt 13 terrormistænkte i flere PA-kontrollerede byer

På billedet ses israelske specialstyrker under anholdelser af terrorister tæt på den PA-kontrolleret by Jenin, Judæa og Samaria (Vestbredden), natten til 1. dec 2022. (Foto: IDF)
Mindst 14 personer har betalt med livet i 2023 for palæstinensisk terror. I morges gennemførte Israels forsvarshær endnu en antiterror-operation i flere PA-kontrollerede byer i Judæa og Samaria.

Israels forsvarshær (IDF) har igennem knap et år kæmpet mod terrorbølgen som skyller ind over landet og koster israelske børn, kvinder og mænd livet. I 2022 betalte 32 personer med livet for palæstinensisk terror – 2022 blev det blodigste terror-år siden 2008. Terroren fortsatte med at koste mange menneskeliv i 2023 – i skrivende stund har mindst 14 personer betalt med livet for palæstinensisk terror i 2023 og intet tyder på terrorbølgen vil stoppe.

De palæstinensiske myndigheder har mistet kontrollen i flere af deres byer i Judæa og Samaria (Vestbredden), hvor terrorgrupper har taget over og truer Israels sikkerhed. Israel har gentagende gange bedt PA’s sikkerhedsstyrker om at gribe ind, men det har de nægtet at gøre. Derfor har Israel været nødsaget til at gennemføre stort set daglige antiterror-operationer i byer som Jenin, Nablus og Jeriko (Jeriko var hidtil en rolig by, men også her har der været flere terrorangreb som koster israelske liv).

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 efter deres blodigt kup mod Fatah (Fatah kontrollerer de palæstinensiske myndigheder), har igennem flere år forsøgt at antænde Judæa og Samaria og samtidig bevare relativ ro i Gaza så penge kan fortsætte med at strømme ind i enklaven. Hamas og andre terrorgrupper benytter sig også af stigende utilfredshed med PA-præsident Mahmoud Abbas som har siddet på posten siden 2006 og nægter at holde valg, til trods for at han kun blev valgt til at 4 årig periode.

Tidligt i morges gennemførte IDF endnu en antiterror-operation i PA-kontrollerede områder, skriver i24NEWS.

Ved dagens antiterror-operation blev 13 terrormistænkte anholdt af IDF, udtaler IDF talsmand.

Antiterror-operationen blev gennemført af IDF soldater, Israel grænsepoliti og officerer fra Israel interne efterretningstjeneste Shin Bet, som fandt frem til terrorskjul i Hebron og Jenin og flere omkringliggende landsbyer.

Under antiterror-operationen skød flere bevæbnede civile palæstinensere i flere landsbyer mod de israelske styrker, som reagerede med crowd control-metoder.

Ingen israelske styrker kom til skade.

Alle terrormistænkte blev taget med til yderligere afhøring.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem