Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Efter rettens beslutning vil Israel overføre midler fra PA til israelske familier ramt af palæstinensisk terror

Her ses et af de fem terrorofre for det brutale terroranggreb i byen Bnei Brak 29. marts 2022, hvor en palæstinensisk terrorist som opholdt sig ulovligt i Israel gik til angreb mod tilfældige personer. (Foto: Flash90)
Israels finansminister: - Intet kan trøste de israelske familier som har mistet deres allerkræeste i palæstinensisk terror - det her handler udelukkende om retfærdighed.

Som en direkte konsekvens af de palæstinensiske myndigheders (PA) politik om at give terrorister med israelske liv på samvittigheden terrorløn (Pay for Slay), har Israels finansminister Bezalel Smotrich underskrevet en beslutning om at overføre knap 40 millioner dollars tiltænkt PA, til israelske familier som har mistet deres allerkræste i palæstinensisk terror.

Diskussionen om PAs misbrug af internationale midler til udbetaling af terrorløn har stået på igennem flere år – alligevel fortsætter milliarderne fra EU, Danmark og andre donorlande med at strømme ind i PA’s pengekasse

Israels byret i Jerusalem har afgjort at PA kan holdes ansvarlige for flere terrorangreb begået mod israelere i kraft af deres politik om at udbetale terrorløn til dømte terrorister og deres familier for at myrde israelske børn, kvinder og mænd.

Finansminister Smotrich fortalte journalister under et pressemøde, at han har godkendt udbetaling af midlerne til familier af israelere myrdet af palæstinensiske terrorister:

– Der er ingen retfærdighed større end at trække penge fra de palæstinensiske myndigheder, der aktivt støtter terror mod israelere og overføre pengene til de familier som har mistet deres allerkæreste i terrorangreb, udtaler Smotrich og tilføjer:

– Intet kan trøste de israelske familier som har mistet deres allerkæreste i palæstinensisk terror – det her handler udelukkende om retfærdighed, tilføjede Smotrich og takkede premierminister Benjamin Netanyahu og kabinetsmedlemmerne for deres støtte til hans forslag.

På spørgsmålet om han frygter at den slags tiltag kan føre til at PA bryder sammen, svarede finansminister Smotrich: – Så længe de palæstinensiske myndigheder opildner til terror, kan jeg ikke se nogen grund til at de fortsætter med at eksistere.

Præsident for organisationen Shurat Hadin, advokat Nitsana Darshan-Leitner, der repræsenterer terrorofrene udtalte: – Ofrene for terror takker finansministeren for sin beslutning om at stoppe det juridiske tortur, som familierne har været igennem. Fremover vil de modtage den kompensation som de fortjener.

Advokat Nitsana Darshan-Leitner, Tweetede: – Vi fejrer en enorm sejr i retsstaten – efter 20 års juridisk kamp, vil terrorofrene endelig modtage den kompensation som de fortjener fra de palæstinensiske myndigheder på 139 millioner shekel (svarende til over 276 millioner kroner).


Israelske familier som rammes af palæstinensisk terror vil fremover kunne kræve erstatning fra de palæstinensiske myndigheder (PA).

JF. Oslo-aftalerne indgået mellem parterne primo 1990’erne, er Israel forpligtet til at inddrive skat på vegne af PA. Fremover vil Israel således kunne overføre de penge som PA skylder de israelske familier som rammes af palæstinensisk terror.

Beslutningen blev godkendt under den nye regerings første kabinetsmøde i sidste uge.

Palæstinensiske embedsmænd fordømte Israels beslutning og udtalte, at de vil fortsætte med at få i midler fra udlandet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem